SOS D’ICETA AL TC EN NO HAVER ESTAT ESCOLLIT SENADOR PEL PARLAMENT

Miquel Iceta s’hi torna contra el Parlament. Tres quarts d’hores despr√©s que el Parlament hagi tombat la seva designaci√≥ com a senador per presidir la cambra alta, Iceta ha comparegut per anunciar que presentar√† un recurs d’ampara el Tribunal Constitucional. La decisi√≥ de cridar al primo de Zumosol¬†de la pol√≠tica espanyola es basa en una suposada “vulneraci√≥ dels drets del grup parlamentari dels socialistes”. “El sectarisme s‚Äôha imposat¬†sobre la legalitat i el sentit com√ļ”, ha advertit. “Hi ha qui vol parlar en nom de Catalunya silenciant una part del pa√≠s, no reeixiran”. ha avisat.¬† El PSC no proposar√† un nou candidat fins que el recurs no estigui resolt.

Segons Iceta, la decisi√≥ de votar ‘no’ dels grups independentistes i sobiranistes i l’abstenci√≥ de Ciutadans, ha vulnerat tamb√© “els drets del conjunt de catalans i catalanes que veuen minvada la seva representaci√≥ al Senat”. El l√≠der socialista ha ironitzat sobre els “principis” que han al¬∑legat els grups parlamentaris perqu√® “p√ļblicament” havien demanat negociar algunes contrapartides. Iceta ha adm√®s que se sentia “decebut” tot i que ha reconegut que va ser el primer en advertir a Pedro S√°nchez que “podia no sortir b√©”.¬†

En una roda de premsa des dels faristols del Parlament,¬†amb√© ha avisat que la decisi√≥ de JxCat i ERC pot ‚Äúenrarir la legislatura espanyola‚ÄĚ. Aix√≠ mateix ha adm√®s que alguns diputats independentistes li han expressat que els sabia greu la situaci√≥.¬†¬†Tamb√© ha replicat al president del Govern, Quim Torra, que ell ‚Äúno vol acabar amb ning√ļ‚ÄĚ.

Informa: ELMON.CAT (16-5-2019)
354 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: