SOS D’ICETA AL TC EN NO HAVER ESTAT ESCOLLIT SENADOR PEL PARLAMENT

Miquel Iceta s’hi torna contra el Parlament. Tres quarts d’hores desprĂŠs que el Parlament hagi tombat la seva designaciĂł com a senador per presidir la cambra alta, Iceta ha comparegut per anunciar que presentarĂ  un recurs d’ampara el Tribunal Constitucional. La decisiĂł de cridar al primo de Zumosol de la polĂ­tica espanyola es basa en una suposada “vulneraciĂł dels drets del grup parlamentari dels socialistes”. “El sectarisme s’ha imposat sobre la legalitat i el sentit comĂş”, ha advertit. “Hi ha qui vol parlar en nom de Catalunya silenciant una part del paĂ­s, no reeixiran”. ha avisat.  El PSC no proposarĂ  un nou candidat fins que el recurs no estigui resolt.

Segons Iceta, la decisiĂł de votar ‘no’ dels grups independentistes i sobiranistes i l’abstenciĂł de Ciutadans, ha vulnerat tambĂŠ “els drets del conjunt de catalans i catalanes que veuen minvada la seva representaciĂł al Senat”. El lĂ­der socialista ha ironitzat sobre els “principis” que han al¡legat els grups parlamentaris perquè “pĂşblicament” havien demanat negociar algunes contrapartides. Iceta ha admès que se sentia “decebut” tot i que ha reconegut que va ser el primer en advertir a Pedro SĂĄnchez que “podia no sortir bĂŠ”. 

En una roda de premsa des dels faristols del Parlament, ambé ha avisat que la decisió de JxCat i ERC pot “enrarir la legislatura espanyola”. Així mateix ha admès que alguns diputats independentistes li han expressat que els sabia greu la situació.  També ha replicat al president del Govern, Quim Torra, que ell “no vol acabar amb ningú”.

Informa: ELMON.CAT (16-5-2019)
249 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: