SPOTIFFFY ESTUDIA LA POSSIBILITAT DE TRADUIR L’APP AL CATAL√Ä

Spotify est√† estudiant la possibilitat de traduir la seva app al catal√† segons ha informat a trav√©s de la seva web, donant resposta a la iniciativa del perfil a Twitter @catalapps o @spotifyencatala, que reclama aconseguir que totes les aplicacions ofereixin la seva versi√≥ en catal√† per als dispositius m√≤bils i d’escriptori.

Com assevera una petici√≥ dins l’espai que la companyia posa a disposici√≥ dels usuaris “Spotify s’ha convertit en un servei massiu utilitzat aqu√≠ a Catalunya. Des de fa anys, diferents usuaris demanen si seria possible tenir les diferents apps de Spotify disponibles en catal√†”.

I de fet, tamb√© s’explica que la possibilitat d’adoptar aquesta versi√≥ pr√≤ximament no tindr√† gaires complicacions t√®cniques: “No √©s dif√≠cil tenir les aplicacions d’escriptori (Win, Mac, Linux, Web) i les aplicacions m√≤bils (Android, iOS, Windows Phone…) tradu√Įdes al catal√†. Molts altres serveis i apps han incl√≤s el catal√† fa anys (els serveis i productes de Google, Apple, Microsoft, Mozilla… ja ho inclouen.

PRIMERA AUDIOS√ąRIE EN CATAL√Ä PER A INFANTS

Arriba “Somiatruites”, la primera audios√®rie en catal√† dirigida a infants d‚Äôentre 3 i 6 anysa trav√©s de ‚ÄúR√†dio Contes‚ÄĚ en format podcast. La s√®rie ensenyar√† als m√©s petits a valorar els recursos del nostre planeta al costat del gegant somiatruites, el gegant dels somnis.

L’audios√®rie, que ha rebut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l‚ÄôInstitut de les Empreses Culturals, consta d‚Äôun total de 18 episodis, dels que per ara s‚Äôhan publicat quatre. Cada cap√≠tol es compon d‚Äôuna hist√≤ria d‚Äôuns 10 minuts on els protagonistes s√≥n infants i on, d‚Äôuna manera amena i divertida, viuran aventures que posaran de relleu les seves emocions i com gestionar-les. Despr√©s de la hist√≤ria, i amb un fons musical, es convida als infants a meditar i a imaginar la seva pr√≤pia aventura. D‚Äôaquesta manera, s‚Äôofereixen eines als m√©s menuts per ser creatius, per compartir temps, per relaxar-se o per entendre millor els seus sentiments. Tant les hist√≤ries, de la Marta Catal√°n, impulsora de Devivaveu, com les m√ļsiques i producci√≥, de l‚ÄôAlbert Nardi, que hi apareixen s√≥n originals.

Sintonitzar R√†dio Contes √©s gratu√Įt i est√† disponible a les principals plataformes de podcast. A m√©s per mitj√† de la subscripci√≥ a La Tribu de R√†dio Contes es poden obtenir recursos exclusius entorn als podcast (retallables, dibuixos per pintar, idees d’activitats relacionades amb els contes, etc‚Ķ).

La pand√®mia, els confinaments i el teletreball dels pares ha accentuat l’√ļs de les pantalles entre els infants com a forma d‚Äôentreteniment. Tanmateix, diferents estudis demostren que mentre que els menuts davant d‚Äôuna pantalla (TV, tablet, m√≤bil‚Ķ) reben informaci√≥ sense Establir connexions neuronals, escoltant contes activen aquestes connexions potenciant la imaginaci√≥ i desenvolupant la capacitat de concentraci√≥.

Ràdio Contes aboga per la recuperació de l’hàbit d’escoltar històries i vol oferir recursos a les famílies.

CLAPCLAP VOL INTEGRAR 100% EN CATAL√Ä AMB ELS V√ćDEOS DE YOUTUBE I TWITCH

La nova plataforma de contingut en catal√† integrada ClapClap ha iniciat una campanya per ampliar continguts a la seva p√†gina. El projecte treballa per integrar continguts i com expliquen a la seva campanya si tens un canal de YouTube o Twitch en catal√† o si tens ganes d’obrir-ne un, pots contactar amb la plataforma, que ajudar√† a difondre el contingut i trobar una nova font d’ingressos.

La Plataforma ClapClap ha fet una crda a trav√©s del seu perfil a Twitter per donar impuls al seu objectiu, Comptaran amb un sistema per distribuir la contribuci√≥ dels subscriptors d’una manera justa entre els creadors: els subscriptors triaran, a trav√©s dels seus m’agrada (o claps), quins creadors rebran la seva contribuci√≥.

L’espai tamb√© donar√† la possibilitat de marcar continguts com a exclusius, de manera que nom√©s siguin accessibles per a usuaris subscrits.

De moment estan demanant als creadors que provin la plataforma per a que els facin arribar les seves impressions. El projecte s’impulsa sense √†nim de lucre, respectant la privacitat dels usuaris i est√† fet amb programari lliure.

Informa:RACOCATALÀ:CAT (24-XII-2021)

66 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: