SPOTIFFFY ESTUDIA LA POSSIBILITAT DE TRADUIR L’APP AL CATALÀ

Spotify estĂ  estudiant la possibilitat de traduir la seva app al catalĂ  segons ha informat a travĂŠs de la seva web, donant resposta a la iniciativa del perfil a Twitter @catalapps o @spotifyencatala, que reclama aconseguir que totes les aplicacions ofereixin la seva versiĂł en catalĂ  per als dispositius mòbils i d’escriptori.

Com assevera una peticiĂł dins l’espai que la companyia posa a disposiciĂł dels usuaris “Spotify s’ha convertit en un servei massiu utilitzat aquĂ­ a Catalunya. Des de fa anys, diferents usuaris demanen si seria possible tenir les diferents apps de Spotify disponibles en catalĂ ”.

I de fet, tambĂŠ s’explica que la possibilitat d’adoptar aquesta versiĂł pròximament no tindrĂ  gaires complicacions tècniques: “No ĂŠs difĂ­cil tenir les aplicacions d’escriptori (Win, Mac, Linux, Web) i les aplicacions mòbils (Android, iOS, Windows Phone…) traduĂŻdes al catalĂ . Molts altres serveis i apps han inclòs el catalĂ  fa anys (els serveis i productes de Google, Apple, Microsoft, Mozilla… ja ho inclouen.

PRIMERA AUDIOSÈRIE EN CATALÀ PER A INFANTS

Arriba “Somiatruites”, la primera audiosèrie en catalĂ  dirigida a infants d’entre 3 i 6 anysa travĂŠs de “RĂ dio Contes” en format podcast. La sèrie ensenyarĂ  als mĂŠs petits a valorar els recursos del nostre planeta al costat del gegant somiatruites, el gegant dels somnis.

L’audiosèrie, que ha rebut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut de les Empreses Culturals, consta d’un total de 18 episodis, dels que per ara s’han publicat quatre. Cada capĂ­tol es compon d’una història d’uns 10 minuts on els protagonistes sĂłn infants i on, d’una manera amena i divertida, viuran aventures que posaran de relleu les seves emocions i com gestionar-les. DesprĂŠs de la història, i amb un fons musical, es convida als infants a meditar i a imaginar la seva pròpia aventura. D’aquesta manera, s’ofereixen eines als mĂŠs menuts per ser creatius, per compartir temps, per relaxar-se o per entendre millor els seus sentiments. Tant les històries, de la Marta CatalĂĄn, impulsora de Devivaveu, com les mĂşsiques i producciĂł, de l’Albert Nardi, que hi apareixen sĂłn originals.

Sintonitzar RĂ dio Contes ĂŠs gratuĂŻt i estĂ  disponible a les principals plataformes de podcast. A mĂŠs per mitjĂ  de la subscripciĂł a La Tribu de RĂ dio Contes es poden obtenir recursos exclusius entorn als podcast (retallables, dibuixos per pintar, idees d’activitats relacionades amb els contes, etc…).

La pandèmia, els confinaments i el teletreball dels pares ha accentuat l’Ăşs de les pantalles entre els infants com a forma d’entreteniment. Tanmateix, diferents estudis demostren que mentre que els menuts davant d’una pantalla (TV, tablet, mòbil…) reben informaciĂł sense Establir connexions neuronals, escoltant contes activen aquestes connexions potenciant la imaginaciĂł i desenvolupant la capacitat de concentraciĂł.

Ràdio Contes aboga per la recuperació de l’hàbit d’escoltar històries i vol oferir recursos a les famílies.

CLAPCLAP VOL INTEGRAR 100% EN CATALÀ AMB ELS VÍDEOS DE YOUTUBE I TWITCH

La nova plataforma de contingut en catalĂ  integrada ClapClap ha iniciat una campanya per ampliar continguts a la seva pĂ gina. El projecte treballa per integrar continguts i com expliquen a la seva campanya si tens un canal de YouTube o Twitch en catalĂ  o si tens ganes d’obrir-ne un, pots contactar amb la plataforma, que ajudarĂ  a difondre el contingut i trobar una nova font d’ingressos.

La Plataforma ClapClap ha fet una crda a travĂŠs del seu perfil a Twitter per donar impuls al seu objectiu, Comptaran amb un sistema per distribuir la contribuciĂł dels subscriptors d’una manera justa entre els creadors: els subscriptors triaran, a travĂŠs dels seus m’agrada (o claps), quins creadors rebran la seva contribuciĂł.

L’espai tambĂŠ donarĂ  la possibilitat de marcar continguts com a exclusius, de manera que nomĂŠs siguin accessibles per a usuaris subscrits.

De moment estan demanant als creadors que provin la plataforma per a que els facin arribar les seves impressions. El projecte s’impulsa sense Ă nim de lucre, respectant la privacitat dels usuaris i estĂ  fet amb programari lliure.

Informa:RACOCATALÀ:CAT (24-XII-2021)

157 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: