TAIWAN AGRAEIX A PUIGDEMONT EL SUPORT DE CATALUNYA

El ministeri d’Afers Exteriors de Taiwan ha agrait al president a l’exili, Carles Puigdemont, el suport de Catalunya a aquest paĂ­s asiĂ tic, ara amenaçat per les ambicions territorials de la Xina.

“El govern i el poble de Taiwan estan sincerament agraĂŻts a la vostra amistat i suport”, ha indicat el ministeri.

Thank you @KRLS for congratulating @iingwen on her #Taiwan520 inauguration. The government & people of #Taiwan are sincerely grateful for your friendship & support.

— 外交部 Ministry of Foreign Affairs, ROC (Taiwan) 🇹🇼 (@MOFA_Taiwan) May 20, 2020
Puigdemont ha felicitat aquest matĂ­ la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, pel seva reelecciĂł en el cĂ rrec. “Felicitacions a la doctora Tsai Ing-wen, a l’inici del seu mandat com a presidenta de Taiwan. Compartim amb vostè i amb el poble taiwanès els mateixos valors de democrĂ cia i llibertat al mĂłn”, ha indicat Puigdemont.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-5-2020)
N.de la R.
Aquesta notĂ­cia ens ve com anell al dit per tot el que escrit en els darrers dies.Cal que Catalunya incrementi les relacions amb Taiwan atès que amb Xina prĂ cticament ĂŠs impossible.Taiwan ĂŠs un gran mercat i ha de ser la porta de Catalunya a l’Àsia.Va ser el primer paĂ­s que va advertir a l OMS de la pandènmia.Però la Xina va impedir que li’n fessin cas, perquè considera que Taiwan ĂŠs part del seu territori i no un Estat independent. A Taiwan nomĂŠs hi ha hagut 6 morts pel virus i en les darreres sermanes ha crescut molt el seu prestigi sobretot per la pugna Xina-Estats Units.FarĂ­em bĂŠ,doncs, de mantenir bones relacions amb els paĂŻsos que poden donar-nos un cop de mĂ  a l’hora de la independència. Mentrestant,pot obrir-se el camĂ­ a les relacions comercials. Quan hi tindrem la primera “ambaixada” ?

141 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: