TAIWAN AGRAEIX A PUIGDEMONT EL SUPORT DE CATALUNYA

El ministeri d’Afers Exteriors de Taiwan ha agrait al president a l’exili, Carles Puigdemont, el suport de Catalunya a aquest país asiàtic, ara amenaçat per les ambicions territorials de la Xina.

“El govern i el poble de Taiwan estan sincerament agraïts a la vostra amistat i suport”, ha indicat el ministeri.

Thank you @KRLS for congratulating @iingwen on her #Taiwan520 inauguration. The government & people of #Taiwan are sincerely grateful for your friendship & support.

— 外交部 Ministry of Foreign Affairs, ROC (Taiwan) 🇹🇼 (@MOFA_Taiwan) May 20, 2020
Puigdemont ha felicitat aquest matí la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, pel seva reelecció en el càrrec. “Felicitacions a la doctora Tsai Ing-wen, a l’inici del seu mandat com a presidenta de Taiwan. Compartim amb vostè i amb el poble taiwanès els mateixos valors de democràcia i llibertat al món”, ha indicat Puigdemont.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-5-2020)
N.de la R.
Aquesta notícia ens ve com anell al dit per tot el que escrit en els darrers dies.Cal que Catalunya incrementi les relacions amb Taiwan atès que amb Xina pràcticament és impossible.Taiwan és un gran mercat i ha de ser la porta de Catalunya a l’Àsia.Va ser el primer país que va advertir a l OMS de la pandènmia.Però la Xina va impedir que li’n fessin cas, perquè considera que Taiwan és part del seu territori i no un Estat independent. A Taiwan només hi ha hagut 6 morts pel virus i en les darreres sermanes ha crescut molt el seu prestigi sobretot per la pugna Xina-Estats Units.Faríem bé,doncs, de mantenir bones relacions amb els països que poden donar-nos un cop de mà a l’hora de la independència. Mentrestant,pot obrir-se el camí a les relacions comercials. Quan hi tindrem la primera “ambaixada” ?

317 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: