TAJANI, ATRAPAT PEL VETO A PUIGDEMONT I COM√ćN A L’EUROCAMBRA

La pol√®mica sobre el veto de l’Eurocambra a Carles Puigdemont i Toni Com√≠n per acreditar-se la setmana passada encara porta cua. Ja s√≥n dos els vicepresidents del Parlament Europeu que han reclamat explicacions al president de la cambra, Antonio Tajani, per una decisi√≥ que es va prendre sense consultar-los. Aquest dimecres la vicepresidenta socialista de l’Eurocambra, Sylvie Guillaume, s’ha sumat a la queixa que va fer ahir el vicepresident txec Pavel Telicka, tamb√© a trav√©s d’un correu de resposta a un conjunt d’eurodiputats que es van queixar directament als 14 vicepresidents que t√© la cambra i a Antonio Tajani.

El correu, al qual ha tingut acc√©s l’ARA, Guillaume mostra la seva voluntat de “sumar la seva veu a la de Pavel Telicka i confirmar que la mesa del Parlament Europeu mai va estar involucrada en el proc√©s de decisi√≥, i apreciaria tamb√© la clarificaci√≥ del president Tajani sobre aquest fet”. Tamb√© hi ha hagut un altre vicepresident, el polon√®s conservador, ZdzisŇāaw Krasnodebski, que ha confirmat que no va ser consultat. En aquest cas, per√≤, evita reclamar explicacinos a Tajani i nom√©s respon que no va estar involucrat en la decisi√≥.

A m√©s, aquest dimecres, a trav√©s de Twitter, Telicka ha anunciat que ha demanat explicacions a Tajani per escrit. “He escrit al president Tajani per demanar-li qui i per quin motiu es va decidir no permetre l’acc√©s a tres nous eurodiputats catalans, que han concorregut a les eleccions i que tamb√© estan sota un proc√©s judicial a Espanya”, diu Telicka a trav√©s de Twitter.
Informa:ARA.CAT (5-6-2019)

302 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: