TAJANI, ATRAPAT PEL VETO A PUIGDEMONT I COMÍN A L’EUROCAMBRA

La polèmica sobre el veto de l’Eurocambra a Carles Puigdemont i Toni ComĂ­n per acreditar-se la setmana passada encara porta cua. Ja sĂłn dos els vicepresidents del Parlament Europeu que han reclamat explicacions al president de la cambra, Antonio Tajani, per una decisiĂł que es va prendre sense consultar-los. Aquest dimecres la vicepresidenta socialista de l’Eurocambra, Sylvie Guillaume, s’ha sumat a la queixa que va fer ahir el vicepresident txec Pavel Telicka, tambĂŠ a travĂŠs d’un correu de resposta a un conjunt d’eurodiputats que es van queixar directament als 14 vicepresidents que tĂŠ la cambra i a Antonio Tajani.

El correu, al qual ha tingut accĂŠs l’ARA, Guillaume mostra la seva voluntat de “sumar la seva veu a la de Pavel Telicka i confirmar que la mesa del Parlament Europeu mai va estar involucrada en el procĂŠs de decisiĂł, i apreciaria tambĂŠ la clarificaciĂł del president Tajani sobre aquest fet”. TambĂŠ hi ha hagut un altre vicepresident, el polonès conservador, Zdzisław Krasnodebski, que ha confirmat que no va ser consultat. En aquest cas, però, evita reclamar explicacinos a Tajani i nomĂŠs respon que no va estar involucrat en la decisiĂł.

A mĂŠs, aquest dimecres, a travĂŠs de Twitter, Telicka ha anunciat que ha demanat explicacions a Tajani per escrit. “He escrit al president Tajani per demanar-li qui i per quin motiu es va decidir no permetre l’accĂŠs a tres nous eurodiputats catalans, que han concorregut a les eleccions i que tambĂŠ estan sota un procĂŠs judicial a Espanya”, diu Telicka a travĂŠs de Twitter.
Informa:ARA.CAT (5-6-2019)

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: