TAJANI, ATRAPAT PEL VETO A PUIGDEMONT I COMÍN A L’EUROCAMBRA

La polèmica sobre el veto de l’Eurocambra a Carles Puigdemont i Toni Comín per acreditar-se la setmana passada encara porta cua. Ja són dos els vicepresidents del Parlament Europeu que han reclamat explicacions al president de la cambra, Antonio Tajani, per una decisió que es va prendre sense consultar-los. Aquest dimecres la vicepresidenta socialista de l’Eurocambra, Sylvie Guillaume, s’ha sumat a la queixa que va fer ahir el vicepresident txec Pavel Telicka, també a través d’un correu de resposta a un conjunt d’eurodiputats que es van queixar directament als 14 vicepresidents que té la cambra i a Antonio Tajani.

El correu, al qual ha tingut accés l’ARA, Guillaume mostra la seva voluntat de “sumar la seva veu a la de Pavel Telicka i confirmar que la mesa del Parlament Europeu mai va estar involucrada en el procés de decisió, i apreciaria també la clarificació del president Tajani sobre aquest fet”. També hi ha hagut un altre vicepresident, el polonès conservador, Zdzisław Krasnodebski, que ha confirmat que no va ser consultat. En aquest cas, però, evita reclamar explicacinos a Tajani i només respon que no va estar involucrat en la decisió.

A més, aquest dimecres, a través de Twitter, Telicka ha anunciat que ha demanat explicacions a Tajani per escrit. “He escrit al president Tajani per demanar-li qui i per quin motiu es va decidir no permetre l’accés a tres nous eurodiputats catalans, que han concorregut a les eleccions i que també estan sota un procés judicial a Espanya”, diu Telicka a través de Twitter.
Informa:ARA.CAT (5-6-2019)

465 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: