TEATRE DEL BO: EL CONGRESO DEBATRÀ AQUEST DIMARTS SOBRE UN REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ A CATALUNYA

El Congrés dels Diputats debatrà aquest dimarts a la tarda una moció d’ERC que insta el govern espanyol a negociar un referèndum d’autodeterminació amb el Govern “com a solució pactada i democràtica al conflicte polític”. Caldrà veure quin és el posicionament de les formacions que formen el govern de coalició -PSOE i Unides Podem-. Concretament, els republicans tindran l’ull posat en el vot dels comuns, ja que el posicionament defensat per l’executiu espanyol és d’aposta pel diàleg, però en el marc de la llei, i en això exclou l’autodeterminació. El debat es farà només 48 hores després de conèixer el resultat de les eleccions catalanes, que han situat al PSC com a primera força però a ERC com el partit amb opcions de formar Govern.En el text de la moció, ERC argumenta que a Catalunya hi ha una “realitat complexa” des de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 amb la “repressió” patida per líders polítics i socials de l’independentisme. Tot i això, la reivindicació independentista “persisteix indefectiblement”.

“Davant d’aquesta realitat complexa, s’aixeca a Catalunya una àmplia i transversal majoria que, segons la demoscòpia se situa al voltant del 80% i que aposta per una sortida pacífica i democràtica al conflicte polític per mitjà d’un referèndum d’autodeterminació”, afirma ERC.

Fa un parell de setmanes, el Congrés ja va debatre -i va aprovar- una moció d’ERC que, en aquell cas, instava a convocar la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat després del 14-F. Va comptar amb el suport de PSOE i Podem però l’abstenció de JxCat i la CUP. La iniciativa d’aquesta setmana va més enllà i reclama un referèndum d’autodeterminació. Aquest cop, els republicans obtindran previsiblement el suport dels independentistes però és improbable que obtingui la majoria suficient per aprovar la moció encara que s’hi sumin els comuns.
Informa:ELMON.CAT (15-2-2021)

215 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: