TECNOLOGIA I APARELLS QUE FUNCIONEN AMB ORDRES DE VEU EN CATALÀ:1.000 HORES REGISTRADES AL COMMON VOICE

1.000 hores enregistrades al Common Voice.

El projecte √©s una iniciativa promoguda per la Fundaci√≥ Mozilla, amb l‚Äôobjectiu final d‚Äôaconseguir que la tecnologia i els aparells que funcionen amb ordres de veu reconeguin totes les lleng√ľes del m√≥n.

El català ha superat les 1.000 hores enregistrades i les 900 hores validades al projecte Common Voice, gràcies a la contribució desinteressada de la comunitat catalanoparlant.

El projecte Common Voice √©s una iniciativa promoguda per la Fundaci√≥ Mozilla, amb l‚Äôobjectiu final d‚Äôaconseguir, entre altres coses, que la tecnologia i els aparells que funcionen amb ordres de veu reconeguin totes les lleng√ľes del m√≥n. D‚Äôaquesta manera, els assistents virtuals, els navegadors GPS i totes les tecnologies que utilitzen reconeixement o s√≠ntesi de veu podran entendre i parlar, entre d‚Äôaltres, el catal√†. El conjunt de dades de veu en catal√† es pot fer servir per a moltes altres coses, a banda dels models de reconeixement de la parla, com la traducci√≥ de veu a text. o la traducci√≥ de veu a veu.

Tal i com es pot comprovar en la nova versi√≥ del corpus de Common Voice publicada el passat 26 de gener, la gran pres√®ncia del catal√† al Common Voice -posicionat entre les primeres quatre lleng√ľes durant molt de temps- ha portat a molts investigadors de fora a considerar el catal√† en la seva recerca.

En la iniciativa tamb√© hi han participat el Barcelona Supercomputing Center i Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica de la Generalitat de Catalunya a trav√©s de l‚Äôelaboraci√≥ i recopilaci√≥ de textos per a enregistrar.

El Common Voice √©s un projecte clau per a garantir la pres√®ncia del catal√† en les noves tecnologies relacionades amb la veu, el reconeixement de la parla, la s√≠ntesi de veu, etc. i a trav√©s d’aquest enlla√ß podeu contribuir a fer cr√©ixer aquesta base de dades participant en el portal web gamificat del Common Voice en catal√†.

Informa:RACOCATALA.CAT (11-2-2022)

104 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: