Mentre els manifestants monàrquics han estat convocats sota el lema ‘Gracias Majestad’ per entitats unionistes de les Illes com Societat Civil Balear per expressar el seu suport i admiració al monarca, els sobiranistes han volgut expressar el seu rebuig a la monarquia.

Convocats per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, els concentrats consideren Felip VI un dels principals responsables de la repressió als Països Catalans i durant la mobilització han demanat la llibertat dels presos polítics catalans, han reclamat la independència i han escridassat els assistents que anaven entrant al Palau de l’Almudaina per la recepció del Rei.

Entre els assistents a la recepció de Felip VI -la qual se celebra cada any durant la seva estada estiuenca a les Illes- hi hagut una delegació de Vox, encapçalada pel president del partit d’extrema dreta a les Balears, Jorge Campos.

Abans que comencessin les concentracions, els manifestants independentistes han denunciat a través de les xarxes socials que agents de la policia espanyola els han rebut amb identificacions i exigint que els parlessin en la llengua castellana. També han denunciat que els han requisat de banderes, xiulets i “material acústic”.

Informa:DBALEARS.CAT (7-8-2019)