TENSIÓ A TV3: UNA COL·LABORADORA RETREU A MELERO TENIR TERTULIANS QUE PARLEN EN CASTELLÀ

(MARC VILLANUEVA )

Torna l’eterna polèmica a TV3 sobre si ha de tenir col·laboradors fixos a sou de la cadena que no sàpiguen expressar-se en català. La realitat és que hi són. La llista és llarga: al FAQS, a Els matins o a Tot es mou hi ha molts dels que cobren que només parlen en castellà. És una opció, però acostuma a criticar-se molt a les xarxes. La novetat és que un altre que cobra de TV3 li ho retregui a la presentadora i en directe.

Va passar divendres a Tot es mou. Feien tertúlia de la sentència que imposa el 25% de castellà a les aules i una tertuliana, Pilar Carracelas, explota contra TV3 i el programa que la paga: Tot es mou.

Pilar Carracelas li deixa anar a Helena García Melero a la cara: “Aquesta casa, TV3, ha de fer una autocrítica molt gran. En aquest programa tenim molts col·laboradors que parlen en castellà i no troben l’incentiu a parlar en català i col·laboren en castellà. Com Cristina Fallarás i d’altres… No tinc res personal contra aquesta gent”.

-Melero contesta, mig molesta: “Si parlem dels col·laboradors d’aquest programa, és perquè viuen a Madrid, perquè són de Madrid”

-Carracelas hi insisteix: “¿Que a Madrid no tenim col·laboradors que parlin català? Sí, oi? O han de venir col·laboradors que parlin castellà a ensenyar-nos com funciona Madrid?

-Melero: “Col·laboradors que parlin català a Madrid també els tenim eh?, Ah!”

-Carracelas: “Ho sé. Però jo m’hauria sentit malament si hagués marxat a casa pensant que no havia dit això”

-Melero: “Vinga, connectem amb el nostre corresponsal a Madrid Albert Calatrava. Parlarem en català. Crec”

helena g melero tv3

Helena Garcia Melero, TV3

Un moment tens inèdit a TV3, que un col·laborador a sou critiqui el programa que la paga i en directe per tenir tertulians castellanoparlants. Carracelas ha rebut felicitacions a les xarxes després de penjar el vídeo amb el moment de certa tensió amb Melero:

Carracelas està satisfeta de poder-ho dir però no està segura de poder seguir fent-ho: “TV3 és l’única on es poden dir les veritats fins i tot de la pròpia TV3. Com a mínim fins ara”.

Després entra un infermer andalús que porta dos mesos aquí i fa tota la introducció en català. És aquesta la lliçó.
— Pilar Carracelas 🐐 (@pilarcarracelas) January 21, 2022

Rubén Herrera, el malagueny que ve a Tortosa, TV3

Melero entrevista uns minuts més tard a Rubén de 25 anys. El noi ha acceptat una oferta de feina i ha deixat la seva Andalusia natal, viu a Màlaga, per venir fa 2 mesos a fer d’infermer a l’Hospital de Tortosa. Comença l’entrevista parlant en català:

Rubén Herra contesta: “Molt bé, gràcies a tu, perdoneu el meu català perquè estic aprenent encara. Así que voy a expresarme en castellano que seguro que me entenderéis mejor”. Porta només 2 mesos a Catalunya, 60 dies. Ja entén l’idioma, s’atreveix amb frases i surt a la tele amb una entrevista amb preguntes només en català.

I Melero segueix tota l’entrevista amb naturalitat en català. Fabulós. Exemplar. Un orgull.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-1-2022)

209 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: