TENSIÓ ENTRE MOSSOS I MANIFESTANTS DAVANT DEL PARLAMENT

El Parlament ha sigut escenari aquesta tarda de moments de tensió entre un grup de manifestants independentistes –alguns dels quals, encaputxats– i agents dels Mossos d’Esquadra. Els agents han demanat diverses vegades que els manifestants abandonessin el parc, però el grup -d’unes 300 persones- que formava part d’una mobilització alternativa a la de l’ANC i Òmnium, no ha aturat els llançaments de pedres i pots de fum contra les portes de la cambra.

Els manifestants també han llançat ampolles d’aigua i llaunes de cervesa contra els periodistes de TVE i han tombat algunes tanques de protecció de l’edifici, que estava sent custodiat per desenes d’agents antiavalots.

Aquest vespre els Mossos han acordonat l’edifici i han advertit per megafonia de possibles càrregues. Segons ha informat la policia catalana, no consta de moment cap detingut, però sí que s’han identificat dues persones que arrencaven llambordes per llançar-les contra la línia policial.

Els manifestants, convocats sota el lema ‘1 d’Octubre, ni oblit ni perdó’, han cridat consignes com ara “Independència” i “Fora les forces d’ocupació”. Convocats pels CDR amb el mateix lema, l’octubre de l’any passat, quan feia un any de l’1-O, els Mossos van carregar contra un grup de manifestants que van intentar accedir al Parlament.

Informa:ARA.CAT (11-9-2019)

317 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: