TERCER ANIVERSARI DELS ATEMPTATS: MOLT PER SABER ENCARA

( JOS√Č ANTICH )

Aquest dilluns es compleix el tercer aniversari dels sagnants atemptats de Barcelona i Cambrils, reivindicats per una c√®l¬∑lula d’Estat Isl√†mic, que es van saldar amb un total de 24 morts dels quals vuit eren terroristes. Tres anys han passat de la matan√ßa d’aquell agost i malgrat el temps transcorregut segueixen sense estar resoltes moltes inc√≤gnites, comen√ßant pel paper de l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, confident del Centre Nacional d’Intel¬∑lig√®ncia (CNI) i que va ser visitat diverses vegades per la Policia Nacional abans dels atemptats.

Es Satty havia estat reclutat pel CNI el 2014, en un retorn de favors despr√©s que fos detingut i empresonat: no seria deportat al Marroc, se li proporcionaria l’acc√©s a la mesquita de Ripoll i a canvi facilitaria als serveis de seguretat informaci√≥ rellevant de qualsevol moviment que es pogu√©s produir, desembocar en proc√©s de radicalitzaci√≥ i, finalment, acabar en un fet violent. El CNI ha afirmat que Es Satty va escapar al seu control per√≤ el cert √©s que han estat vetades totes les investigacions parlament√†ries que s’han anat proposant. Primer amb un govern del PP i en els √ļltims temps amb un de socialista. Mariano Rajoy i Pedro S√°nchez han liderat aix√≠ la resposta del deep state per saber el m√≠nim possible fora de les versions oficials.

No √©s exagerat preguntar-se el perqu√® de l’entossudiment de l’Estat quan hi ha hagut nombroses vides civils perdudes i la convulsi√≥ a Catalunya va ser important. D’aquells dies en queda tamb√© l’actuaci√≥ dels Mossos resolent un atemptat ells sols i emergint com una policia integral capa√ß de fer front a una situaci√≥ tan dif√≠cil en un temps r√®cord i davant d’un cert buit dels cossos de seguretat d’Estat i sobretot dels seus responsables pol√≠tics.

Per qu√® no es poden investigar parlament√†riament els atemptats? Per qu√® no √©s el govern el primer en voler liderar una explicaci√≥ satisfact√≤ria, primer per a les fam√≠lies de les v√≠ctimes i despr√©s per al conjunt de la ciutadania? Mentre res d’aix√≤ no succeeixi, sobrevolaran prou dubtes perqu√® no se’n pugui donar cap versi√≥ per definitiva.
Informa:ELNACIONAL.CAT 17-8-2020)

110 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: