TERRATRÈMOL A TV3: SANCHIS RECONEIX QUE NO TORNA ” POLÒNIA” NI “COM SI FOS AHIR “

El coronavirus ha fet perdre a TV3 el març el 80% dels ingressos publicitaris i com que la cadena no es pot endeutar ha hagut de retallar despeses. Dos dels programes més cars de la cadena són Polònia, de la productora de Toni Soler, i el culebrot Com si fos ahir, de producció pròpia de TV3. Eren els dos amb més números de no poder seguir al setembre per la pèrdua d’ingressos.

Toni Soler va acomiadar l’últim Està passant de la temporada molt explícit: “Li dedico el programa als nostres companys del Polònia perquè passi el que passi són els millors”. Mala peça al teler. Sembla que el programa d’imitacions ja sap que no torna al setembre.

Vicent Sanchis ha anat a Els matins de TV3 i Lídia Heredia li demanava “Hi haurà Polònia la temporada que ve? hi ha un cert neguit”. Vicent Sanchis, director de TV3: “Ara mateix no podem dir quin mes tornarà el Polònia. A l’abril hem fet un pla de contenció amb 15 milions d’euros menys. Hem hagut de reduir continguts, els programes del setembre: o ajornar-los fins a no sabem quan o prescindir-ne. L’única manera d’eixugar despeses és retallar. Hem hagut d’afectar aquests dos grans programes perquè són els de màxim pressupost: el culebrot i Polònia”.

Hores d’ara Polònia i Com si fos ahir NO tornen al setembre. La previsió econòmica és retallar per aquí i no se sap si tornaran al gener. Només hi ha dues opcions: o la Generalitat dona més diners (ja ha fet una aportació extraordinària de 6 milions d’euros però el forat és de 15 milions) o bé el mercat publicitari es recupera i TV3 es refà d’ingressos amb els espots. Són faves comptades. Per això Toni Soler ho veia negre i per això Mònica Planas, crítica televisiva que cobrava de la productora, assenyala els polítics perquè paguin i emetin més Polònia.

Què val fer el Polònia tota la temporada? 3 milions d’euros, més barat que fer el Planta baixa de la productora de Ricard Ustrell (que s’emporta 4 milions sumant-hi el Quatre gats). Són números oficials:

El problema és que mentre un espai informatiu com Planta baixa és perfectament possible de fer amb els recursos personals propis de TV3, el Polònia no es pot fer sense externalitzar-lo. Tothom pot patir una retallada. El totpoderós Jaume Roures ja va veure com Vicent Sanchis suprimia a mitja temporada el seu programa estel·lar (i car), Tarda oberta, per falta de diners. Ara li toca a Polònia. Mantenir uns programes i cancel·lar-ne d’altres és una decisió econòmica però també política. A la tardor hi haurà eleccions per triar el proper president de la Generalitat. Quin comunicador és més lliure i quin és més fàcil per al poder.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-7-2020)

292 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: