EL TERRORISME M√ČS CRIMINAL DE L’ESTAT : VILLAREJO ACUSA EL CNI PEL ATEMPTATS DEL 17-A QUE ” VOLIEN ESPANTAR CATALUNYA “

L’excomissari jubilat de la Policia Nacional Jos√© Manuel Villarejo ha declarat davant l’Audi√®ncia Nacional que els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils van ser fruit d’un “error de c√†lcul” del CNI, el servei d’intel¬∑lig√®ncia espanyol: “El CNI va calcular malament les conseq√ľ√®ncies de donar un petit ensurt a Catalunya”. Una definici√≥ per uns actes terroristes que van costar la mort de 16 persones i 140 ferits.
Silenciat fins ara

Les declaracions les hem de contextualitzar en el judici pel cas T√†ndem i, d’aquesta manera, Villarejo assenyala directament F√©lix Sanz Rold√°n, que va ser el comandant del Centre Nacional d’Intel¬∑lig√®ncia espanyol l’any 2017. Si situem el context dels atemptats, era l’estiu previ a la celebraci√≥ del refer√®ndum de l’1 d’octubre i en ple auge de la societat civil cap al proc√©s d’independ√®ncia de Catalunya.

Precisament el president del tribunal que va jutjar els atemptats del 17-A, Alfonso Guevara, va dictaminar que l’excomissari Villarejo no tingu√©s cap mena de possibilitat de declarar en aquest judici, tal com reclamaven algunes de les parts. Avui, Villarejo s’ha pogut “treure l’espina”. Aix√≠ doncs, en la seva declaraci√≥ relaciona directament l’imam de Ripoll a qui acusa de treballar en conniv√®ncia amb el CNI, i que aquest hauria consentit que l’imam “fes el que trob√©s oport√ļ”.
Primeres reaccions

Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Javier Mart√≠nez, pare del nen rubinenc de tres anys assassinat durant els atemptats terroristes del 17 d’agost, i tamb√© d’altres familiars de les v√≠ctimes, ha estat dels primers en reaccionar a les declaracions de Villarejo. “Des del primer dia vam demanar que s‚Äôinvestiguessin les (evidents) connexions entre el CNI i l‚Äôimam. Negativa rotunda sempre. Per qu√®?”, ha escrit a twitter. D’altra banda, enlla√ßa amb la web que ja van obrir aleshores per reclamar una investigaci√≥ i l’explicaci√≥ exacta dels fets, a trav√©s del portal “Volem saber la veritat”.

L’excomissari ja havia donat algunes pistes del que acabaria dient avui a l’Audi√®ncia Nacional. Ara fa un any, ja va detallar com va intentar infiltrar una font marroquina, que avisava del risc d‚Äôun atemptat a Barcelona.

No obstant aix√≤, va assegurar que el CNI va rebutjar-ho perqu√® deia que la font no era fiable. ‚ÄúDesgraciadament, aix√≠ va acabar passant a la Rambla‚ÄĚ, ha assenyalat Villarejo. Tamb√© va denunciar com el CNI va posar en perill les seves fonts filtrant una fotografia seva a Melilla en una operaci√≥ secreta antiterrorista. Els fets van tenir lloc dos anys abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

El detall de les seves declaracions tamb√© apuntava que ‚Äúuna font molt important va advertir del risc de l‚Äôatemptat que tindria lloc, com va passar lamentablement despr√©s a la Rambla‚ÄĚ. En aquest sentit, l‚Äôexcomissari ha posat de manifest que ‚Äúel CNI va dir que no era fiable perqu√® abans havia treballat per a ells, per√≤ en realitat era un espia marroqu√≠‚ÄĚ. Va ser el 2015 quan va intentar infiltrar aquesta font sense √®xit. Avui, ha acusat directament el servei d’intel¬∑lig√®ncia espanyol.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2022)

48 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: