TEVE.CAT: PUIG QUE PARLA CATALÀ A VEURE QUÈ DIU

( RAMON SERRA, editor)
Que Catalunya necessita una televisió privada en català és evident. I cal que sigui pluralista i no com totes les televisions privades espanyoles/madrilenyes que ens hem d’empassar per força, autèntiques combatents en favor de l’unitarisme espanyol.Aquesta televisió hauria de substituir el buit que ha deixat 8TV, la televisió privada del Grupo Godó que s’ha estavellat i que ara s’ha convertit gairebé en una televisió de reprogramacions. Recordem que en le seu dia Pujol li va atorgar la llicència perquè fos la televisió privada en català. Mireu la programació i veureu que si en manca alguna cosa és precisament el català. Vaig reclamar-ho al Consell Audiovisual. Però tal dia farà un any.Un factor tan essencial com l’audiovisual per mantenir la nostra personalitat i una bona part de la indústria no sembla pas que interessi molt.

Teve.cat arranca amb mal peu.Convertir Inés Arrimadas en la gan protagonista el primer dia pot ser una declaració d’intencions. I si ha estat una programació per casualitat demostra una falta d’intel:ligència evident per part dels seus directius.
En fi, haurem d’esperar que faci el rodatge. A principis de la Renaixença es deia que “puig que parla català Déu li’n don glòria”. Però Joan Fuster hi vaa afegir: ” puig que parla en català a veure què diu”.Doncs això mateix: a veure què diu.
Una de les estrelles de la programació és el pare Carlos Fuentes. Haurem de pregar perquè la Mare de Deu de Montserrat,que avui és la seva onomàstica, ens immunitzi de tota clase virus i no solamente del Covid19…
(27-4-2020)

671 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: