TOC D’ALERTA DE TORRA AL GOVERN PER LES FILTRACIONS

El president Quim Torra ha fet un toc d’alerta al Govern, desprĂŠs que els consellers d’ERC han abandonat la reuniĂł del comitè de seguiment de la covid que havia d’aprovar mesures per als restauradors i el sector cultural, molestos perquè s’havien produĂŻt filtracions d’aquestes mesures. Torra ha demanat “sentit de paĂ­s” i “responsabilitat” i s’ha posat al servei del Govern per si podia ajudar en aquesta situaciĂł.

Torra ha parlat per telèfon amb el vicepresident, Pere Aragonès, i amb la portaveu del Govern, Meritxell BudĂł, “per interessar-se pels plans d’actuaciĂł i les mesures previstes pel Govern de la Generalitat en la gestiĂł de la greu pandèmia”, segons ha indicat en un comunicat.

“El president s’ha ofert, com ha fet des del primer dia, a ajudar i col¡laborar en tot allò que calgui i es consideri necessari. “El paĂ­s viu una de les crisis mĂŠs greus de la seva historia i tots hem d’estar a disposiciĂł del bĂŠ comĂş. És el nostre deure com a ciutadans lliures”, diu el president Torra”, ha afegit.

Comunicat Torra

Segons Torra, tot i les dificultats que hagin pogut existir, en els moments crĂ­tics d’un paĂ­s, com l’actual, “s’ha sabut treballar en equip, donant confiança a la ciutadania i posant sempre la veritat per davant”. “I cal reforçar ara aquesta coordinaciĂł, evitar rumors i filtracions d’esborranys, i enviar missatges clars i estables a la ciutadania sobre les mesures que es prenen per protegir la salut i la vida de les persones, aixĂ­ com per preservar els llocs de feina i la viabilitat dels projectes econòmics i empresarials”, ha indicat.

“MĂŠs que mai, demano no nomĂŠs als partits de Govern, sinĂł a la resta de forces polĂ­tiques, institucions i a tota la societat, sentit de paĂ­s, solidaritat i responsabilitat. Per Catalunya i per la vida”, ha afegit, parafrasejant l’expressiĂł hebrea lehaim (per la vida). Torra a data el seu comunicat a la Casa Solterra de Girona.

Tot això ha passat quan els consellers d’ERC s’han aixecat aquest matĂ­ de la reuniĂł de l’executiu que havia de servir per adoptar les noves mesures per frenar l’expansiĂł del coronavirus, amb una reobertura per a la restauraciĂł i la cultura.

La cita d’aquest dimecres comptava tambĂŠ amb la presència dels representants del Procicat, l’òrgan del govern encarregat de posar en prĂ ctica els plans previstos per l’executiu. El primer d’abandonar la trobada ha estat Aragonès i l’han seguit la resta dels seus consellers. Fonts d’ERC apunten a aquest diari que no tornaran a asseure’s amb els seus companys de Govern, amb JxCat, fins que “parin les filtracions i hi hagi un pacte de lleialtat”.

“Nosaltres no pensem entrar en aquestes coses, perquè no aporta res”, han manifestat des de Junts per Catalunya. En qualsevol cas, expressen la seva “perplexitat” per la versiĂł feta pĂşblica per ERC sobre què ha passat a la reuniĂł d’aquest matĂ­.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-11-2020)

134 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: