TONI COMÍN: “LA CONFRONTACIÓ AMB L’ESTAT ÉS INEVITABLE “

El conseller Toni Comín ha defensat que per a culminar el procés d’independència ‘la confrontació és inevitable’. Així ho ha dit en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3 aquesta nit: ‘Dir-li la veritat a la gent que vol la República és dir-li que per a culminar el procés d’independència, per desgràcia, la confrontació és inevitable’. ‘Si alguna cosa va fallar l’octubre del 2017 no és que no fòssim prous, sinó que no vam preparar prou la gent ni les institucions per una confrontació dura amb l’estat’, ha afegit.

Comín també ha parlat sobre el que es va comentar ahir a la reunió del Consell per la República a Perpinyà. ‘Entenem que hem de fer un exercici de realisme. La divisió no és entre assenyats i arrauxats, és entre idealistes i realistes. I el realisme és assumir les lliçons del 2017, que és que l’estat ha demostrat que, per més que siguem un 50, 55, un 60%, amb això i prou no convencerem perquè es respecti el dret d’autodeterminació de Catalunya’, ha dit. ‘Quan des del Consell per la República parlem de confrontació, ho fem com un exercici de realisme’. També ha dit que des del Consell per la República ‘el gran repte’ és ‘avançar cap a una estratègia compartida’.

Sobre el nou partit que vol impulsar el president Carles Puigdemont, Comín ha dit que no hi cap decisió presa, ni pel que fa a la direcció ni pel que fa al nom. ‘Es convoca una convenció per tal que sigui la gent que decideixi aquestes coses’, ha dit.

Informa:VILAWEB.CAT (5-7-2020)

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: