TORNA AZNAR AMB UN AVÍS ALS PRESOS: ” QUI VOL CARREGAR-SE LA UNITAT D’ESPANYA, HO PAGA “

Els populars s’avancen a la decisiĂł del Tribunal Suprem sobre els indults als presos polĂ­tics independentistes. La maquinĂ ria del partit ha engegat amb força a les portes del que s’acabi decidint. Aquest matĂ­ han estat Pablo Casado i, posteriorment, l’expresident JosĂŠ MarĂ­a Aznar els qui s’han encarregat de posar sobre la taula les amenaces.

D’una banda, Casado ha dit que recorrerĂ  els indults si els presos no mostren penediment, de l’altra, Aznar clava la mirada als independentistes: “Es fa un cop d’estat, es vol arruĂŻnar la unitat d’Espanya i els qui donen el cop, resulta que el Govern d’Espanya decideix que els indultarĂ ”, ha retret mentre proposava una alternativa posterior: “Qui vol carregar-se la ConstituciĂł i la unitat d’Espanya, ho paga”.

Cal recordar que la sala segona del Tribunal Suprem va donar un termini de cinc dies per presentar al¡legacions als 12 presos polĂ­tics del procĂŠs independentista i aquests s’hi van negar. A tall d’exemple, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va titllar el fet de donar explicacions com una vexaciĂł: “Què s’han cregut? No acceptarem cap humiliaciĂł. Ni penediment, ni indult. Ho hem dit al Suprem, al carrer i arreu del mĂłn: la defensa de la democrĂ cia no admet xantatges”.

Ara mateix, anar per la via del Tribunal Suprem i dipositar-hi esperances resulta difĂ­cil de creure per a tots ells. AixĂ­ doncs, cal recordar que la Fiscalia reitera la seva oposiciĂł als indults i els fiscals del TS van mĂŠs enllĂ  i tambĂŠ s’han oposat als indults als exconsellers Carles MundĂł, Meritxell BorrĂ s i Santi Vila
CrĂ­tiques al nou Govern

Aznar ha anat mĂŠs enllĂ  dels presos. Les declaracions les ha donades en la quarta jornada del CongrĂŠs IberoamericĂ  CEAPI on tambĂŠ ha tingut temps de definir el futur nou Govern amb Pere Aragonès al capdavant: “No passarĂ  res bo, quan es llaura malament, de la terra tan sols en surt una mala collita”.

I sobre la crisi migratòria, amb l’arribada irregular de milers de migrants nedant a Ceuta, Aznar ha assenyalat que la frontera estĂ  “seriosament amenaçada” i ha demanat que el govern compleixi, i no abdiqui de la seva responsabilitat. De fet, ha assegurat que ell “ja s’ho veia a venir”.

En clau internacional, l’expresident ha cridat a no seguir exemples com el de Xile, on denuncia una “enorme intervenciĂł exterior”. I de la crisi colombiana, s’ho ha fet venir bĂŠ per lligar-ho amb el que considera que ĂŠs una amenaça de les esquerres espanyoles: “Les tĂ ctiques per desestabilitzar Colòmbia sĂłn les mateixes”, ha advertit i ha censurat tambĂŠ el populisme de l’esquerra a Espanya, amb un govern “partidari dels moviments populistes i radicals” a Llatinoamèrica.
Informa:ELNACIONAL.CAT.(18-5-2021)

229 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: