TORNEN LES PROTESTES A HONG KONG CONTRA LA XINA

Hong Kong s’ha tornat a convertir aquest diumenge en un focus de múltiples protestes contra el govern del territori després del parèntesi provocat pel coronavirus.

Centenars de persones s’han congregat en una desena de centres comercials per condemnar, una vegada més, la dependència de les autoritats respecte a la Xina, en una repetició a menor escala de les multitudinàries manifestacions de l’any passat per la independència judicial del territori.

Només una forta presència policial ha aconseguit frustrar una marxa per la independència i la dimissió de la cap de l’executiu, Carrie Lam, convocada per Internet, però es té constància de focus menors a sis districtes.

Almenys una dotzena de persones han estat registrades i dues han estat traslladades a vehicles policials, informa el South China Morning Post.

Els manifestants acusen el govern de mantenir vigents les lleis de distanciament social per evitar protestes, ja que la ciutat no ha registrat nous casos de Covid-19 transmesos localment en les darreres tres setmanes, tot i que sí que n’ha detectat tres d’importats en les últimes hores.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-5-2020)

315 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: