TORRA: ” A MI NO M’INHABILITARÀ UN TRIBUNAL AMB CONVICCIONS POLÍTIQUES “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut després de conèixer la sentència que l’ha inhabilitat un any i mig per a fer una declaració institucional. Ha dit que només el pot inhabilitar el parlament de Catalunya, que ‘és on rau la sobirania del poble’, per això ha convocat una votació a la cambra perquè li donin suport els grups parlamentaris que ho creguin oportú.

‘A mi no m’inhabilitarà un tribunal amb conviccions polítiques’, ha dit Torra, qui ha posat èmfasi en la ‘imparcialitat’ dels tres magistrats que l’han jutjat i que va intentar de recusar sense èxit. També ha anunciat que els seus advocats presentaran un recurs contra la sentència perquè s’elevi una qüestió prejudicial a Europa, per garantir el dret de defensa, tal com ja es va intentar el dia del judici.

Arran de la sentència de Luxemburg, ha exigit la nul·litat del judici al Suprem contra el govern, la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i l’arxivament de les causes contra els independentistes. ‘Cal que l’estat reconegui els errors i les vulneracions de drets i reverteixi la situació a favor dels drets democràtics, mitjançant el dret d’autodeterminació’.

I ha insistit que amb la sentència del TSJC s’ha fet palès l’absència de la concordança entre la legitimitat democràtica catalana i la justícia espanyola. En aquest sentit, ha assegurat que la seva condemna d’inhabilitació ja estava escrita.
Informa:VILAWEB.CAT (19-12-2019)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: