TORRA, A SÁNCHEZ: CAL L’AUTODETERMINACIÓ I TORNAR COMPETÈNCIES

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest diumenge 40 mesures al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió setmanal amb els presidents autonòmics.

Avui he defensat a la reunió amb el president Sánchez que Catalunya ha d’exercir el seu dret d’autodeterminació i que fins que no recuperem les competències ens oposarem a la pròrroga de l’estat d’alarma.
I un Pla de 40 mesures concretes, exigint respostes concretes

En un fil de Twitter, el president català ha volgut exposar algunes de les mesures presentades davant del cap de l’Executiu espanyol. El primer punt de Torra és el “pagament del deute històric de l’Estat, de 9.000 milions d’euros”.

Torra també ha demanat 4.000 milions extra per fer front a la crisi del coronavirus i “posar a disposició dels Ajuntaments els seus romanents i superàvits”.

Pel que fa als ERTO, que a Catalunya ja s’acosten als 100.000, Torra ha suggerit “allargar el seu termini tot el que sigui necessari” i “pagar els pendents, ja que milers de treballadors segueixen sense haver cobrat”. “No pot passar un dia més”, ha afegit Torra sobre aquest aspecte.

El president de la Generalitat també ha demanat la “suspensió d’impostos i quotes a autònoms i empreses, amb ajudes directes a fons perduts als sectors més afectats”. En aquest context, també ha deixat clar que “cal activar ja” la renda bàsica.

Algunes de les altres mesures exigides per Torra en la reunió telemàtica han estat “flexibilitzar les condicions dels 150.000 treballadors en situació irregular perquè puguin treballar, recuperar els 215 milions escapçats per a polítiques d’ocupació i el subsidi per a famílies amb persones dependents a càrrec (infants, adults, discapacitats)”.

Emergències de tot tipus

Torra també ha enumerat les principals emergències que afronta Catalunya, com la climàtica, per la qual ha demanat el pagament d’ajuts per les destrosses del temporal Glòria; la dels transports de la qual ha assegurat que “tindrem un sobrecost a causa de la Covid-19”; o la de l’habitatge. Per últim, el president ha mencionat propostes per solucionar l’emergència educativa, cultural i agrària.

Emergència agrària: regularitzar a les persones que treballen en les campanyes al camp; ajuts directes al sector de vivers i del vi i altres especialment afectats.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-5-2020)

424 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: