TORRA AIXECA LES AUTONOMIES CONTRA SÁNCHEZ

“Torra aixeca les autonomies contra Sánchez ”
( JOSÉ ANTICH )

En menys de 24 hores, dissabte a la nit i la sobretaula d’aquest diumenge, el president Pedro Sánchez ha comparegut durant més de dues hores per televisió per explicar-nos com de bé ho fa el govern espanyol i que ell mateix és un capdavanter europeu amb les seves dràstiques mesures de confinament que va resumir en una frase per a la història: “És imprescindible, per vèncer al virus, seguir anticipant-se”. Tancat a la Moncloa, el president deu desconéixer l’enorme irritació existent per la lentitud en l’aplicació de mesures molt més dràstiques i davant de la falta de material existent.

La protesta que va iniciar el president Quim Torra fa ja deu dies i que li han anat seguint la gran majoria de presidents autonòmics suposa tot un desafiament de les autonomies a l’Espanya centralista i radial amb la qual Moncloa ha abordat aquesta crisi. El dimoni Torra, injuriat per les espanyes, liderant una protesta autonòmica que en aquest cas sí que hi entén de territoris i d’ideologies té, reconeguem-ho, un deix de justícia poètica. També un cert aire de rebel·lió a Sánchez per la seva inacció primer i lentitud després mentre els cadàvers no fan més que augmentar.

Així va ser la reunió de Sánchez amb els presidents autonòmics. El president d’Andalusia, Juanma Moreno, i el de Múrcia, Fernando Lopez, ambdós del PP, exigint un confinament total. A última hora de la tarda, el titular murcià firmant una ordre de tancament total de la Regió, saltant-se el decret d’alarma del govern Sánchez. Ai si ho hagués fet Catalunya! Per menys s’han iniciat causes penals contra el Govern.

El titular de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, socialista, ha evitat utilitzar la paraula exigir però li ha demanat a Sánchez que reflexioni sobre la insuficiència de les mesures per atacar l’expansió del virus. Uns altres dos socialistes, els titulars de la comunitat d’Extremadura i València, Guillermo Fernández Vara i Ximo Puig, han implorat mesures similars i han denunciat la lentitud en l’arribada de material. El gallec Núñez Feijóo ja fa dies que protesta i protesta sense que ningú li faci cas. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, noliejant un avió des de la Xina per portar, al marge del Ministeri, material sanitari. Un camí que va emprendre a la tarda també Ximo Puig.

Ningú no suporta veure morir la seva gent i la parsimònia del govern espanyol és desesperant. Aquí rau el gran error dels que no han sabut entendre que liderar en època de crisi no són quatre paraules buides a la televisió i una actitud paternalista sinó mesures contundents que donin esperança a la ciutadania.
Informa:E$LNACIONAL.CAT (23-3-2020)

227 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: