TORRA, ALS NOUS MOSSOS: ” PER DAMUNT DE TOT, LES LLIBERTATS CIVILS I DEMOCRÀTIQUES “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimecres als nous agents de Mossos d’Esquadra i policies locals que en la seva feina recordin que “per damunt de tot hi ha sempre les llibertats civils i democràtiques”, valors dels quals hauran de ser garants, segons ell.

Ho ha dit en el lliurament de diplomes a 804 agents que s’han graduat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) –454 nous mossos i 350 policies locals–, acte que ha presidit juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent.

També hi han participat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i comandaments de la policia espanyola, Guàrdia Civil, policies locals i de les Forces Armades, però cap representant de Fiscalía ni judicatura.

Torra ha indicat en el seu discurs que un pilar important és “fer prevaler la justícia per sobre de la revenja i la força”, i ha assegurat que el seu model de país és amb una policia formada i justa.

Després de recordar l’exconseller Joaquim Forn, de qui ha dit que està privat injustament de llibertat, ha fet una petició als nous agents per quan arribin a treballar als seus destins: “No perdeu de vista que esteu servint al vostre poble i al vostre país”.

 

Institució valorada

El president ha recordat als nous agents que, segons l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), els cossos policials catalans són valorats per la ciutadania: els Mossos van ser la segona institució més valorada — “just per darrere de les universitats” — i els ajuntaments, dels quals les policies locals formen part, la tercera.
“Catalunya és un país segur i en aquesta línia hem de continuar treballant”, ha reivindicat Torra, encara que ha reconegut que la Generalitat té el repte d’augmentar la percepció de seguretat, el que milloraria la qualitat de vida i la capacitat d’atreure activitat econòmica i talent, ha dit.

Per aconseguir l’objectiu, ha subratllat la importància de la formació de l’ISPC –que ha qualificat de referent europeu– perquè els agents actuïn amb “màxima professionalitat i objectivitat”.

També ha assegurat que se sent “tremendament orgullós” dels cossos policials catalans i ha manifestat que en les situacions excepcionals, Catalunya respon de manera excepcional, però ha afegit que aquesta excepcionalitat també és present en el dia a dia.

Ha destacat el paper de la policia en la mediació en conflictes de convivència, i la seva atenció col·lectius vulnerables com els menors, les víctimes de violència masclista i la gent gran.

I ha assegurat que ser policia no és una feina fàcil, però que és agraït, per la qual cosa ha recordat que, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) l’agost de 2017, els ciutadans es van sentir en bones mans i que les seves mostres d’agraïment van ser “tan sentides com sinceres”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-6-2019)

492 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: