TORRA, ALS NOUS MOSSOS: ” PER DAMUNT DE TOT, LES LLIBERTATS CIVILS I DEMOCRÀTIQUES “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimecres als nous agents de Mossos d’Esquadra i policies locals que en la seva feina recordin que “per damunt de tot hi ha sempre les llibertats civils i democrĂ tiques”, valors dels quals hauran de ser garants, segons ell.

Ho ha dit en el lliurament de diplomes a 804 agents que s’han graduat a l’Institut de Seguretat PĂşblica de Catalunya (ISPC) –454 nous mossos i 350 policies locals–, acte que ha presidit juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent.

TambÊ hi han participat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i comandaments de la policia espanyola, Guàrdia Civil, policies locals i de les Forces Armades, però cap representant de Fiscalía ni judicatura.

Torra ha indicat en el seu discurs que un pilar important ĂŠs “fer prevaler la justĂ­cia per sobre de la revenja i la força”, i ha assegurat que el seu model de paĂ­s ĂŠs amb una policia formada i justa.

DesprĂŠs de recordar l’exconseller Joaquim Forn, de qui ha dit que estĂ  privat injustament de llibertat, ha fet una peticiĂł als nous agents per quan arribin a treballar als seus destins: “No perdeu de vista que esteu servint al vostre poble i al vostre paĂ­s”.

 

InstituciĂł valorada

El president ha recordat als nous agents que, segons l’Ăşltim baròmetre del Centre d’Estudis d’OpiniĂł (CEO), els cossos policials catalans sĂłn valorats per la ciutadania: els Mossos van ser la segona instituciĂł mĂŠs valorada — “just per darrere de les universitats” — i els ajuntaments, dels quals les policies locals formen part, la tercera.
“Catalunya ĂŠs un paĂ­s segur i en aquesta lĂ­nia hem de continuar treballant”, ha reivindicat Torra, encara que ha reconegut que la Generalitat tĂŠ el repte d’augmentar la percepciĂł de seguretat, el que milloraria la qualitat de vida i la capacitat d’atreure activitat econòmica i talent, ha dit.

Per aconseguir l’objectiu, ha subratllat la importĂ ncia de la formaciĂł de l’ISPC –que ha qualificat de referent europeu– perquè els agents actuĂŻn amb “mĂ xima professionalitat i objectivitat”.

TambĂŠ ha assegurat que se sent “tremendament orgullĂłs” dels cossos policials catalans i ha manifestat que en les situacions excepcionals, Catalunya respon de manera excepcional, però ha afegit que aquesta excepcionalitat tambĂŠ ĂŠs present en el dia a dia.

Ha destacat el paper de la policia en la mediació en conflictes de convivència, i la seva atenció col¡lectius vulnerables com els menors, les víctimes de violència masclista i la gent gran.

I ha assegurat que ser policia no ĂŠs una feina fĂ cil, però que ĂŠs agraĂŻt, per la qual cosa ha recordat que, desprĂŠs dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) l’agost de 2017, els ciutadans es van sentir en bones mans i que les seves mostres d’agraĂŻment van ser “tan sentides com sinceres”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-6-2019)

406 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: