TORRA ANUNCIA QUE LA GENERALITAT ES PERSONALITZARÀ EN EL CAS DEL 3%

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha demanat al director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, que la Generalitat es personi en el cas del 3% de l’Audiència espanyola. Segons que explica Presidència en un comunicat, l’objectiu de ser-ne acusació particular és poder accedir a la instrucció del cas i al sumari. ‘Aquest primer pas de comparèixer és del tot necessari perquè els serveis jurídics de la Generalitat puguin fer una anàlisi del material incorporat a la causa i avaluar si hi pot haver perjudici patrimonial a la Generalitat’, diu el comunicat. En cas que determini que la Generalitat n’ha estat perjudicada, formularà un escrit d’acusació.

Acabo d’ordenar al Director del Gabinet Jurídic, d’acord amb el que ja vaig manifestar públicament i seguint el mandat del Parlament, que la Generalitat es personi en la causa del 3% com acusació particular: pic.twitter.com/2jnCVAqf85

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) August 11, 2020

El jutge José de la Mata va proposar de jutjar els ex-gerents de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osácar, Andreu Viloca i Germá Gordó, i també l’ex-responsable jurídic de la formació Francesc Xavier Sánchez per delictes d’organització criminal, frau a les administracions públiques, suborn, tràfic d’influències i emblanquiment de capitals. Considera que van establir una estructura per a finançar CDC de manera il·legal i encoberta.

De la Mata també proposa de jutjar pels mateixos delictes vint-i-vuit persones físiques, entre les quals hi ha diversos ex-càrrecs polítics i funcionarials de l’administració i institucions catalanes, setze persones jurídiques com la mateixa CDC, el PDECat, les societats TeyCo, Urbaser, Fundación ACS, Grupo Soler Constructores i Copisa.
Informa:VILAWEB.CAT (11-8-2020)

208 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: