TORRA ARA RECORRERÀ AL TRIBUNAL EUROPEU DELS DRETS HUMANS

L’expresident de la Generalitat Quim Torra considera que, un cop el Tribunal Constitucional ha arxivat el recurs d’empara i les mesures cautelars demanades per la seva defensa contra la suspensiĂł de la seva condiciĂł de diputat al Parlament el passat mes de gener, queda oberta la via per recĂłrrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). AixĂ­ ho ha anunciat en una nota de premsa en la qual ha lamentat el retard amb el qual s’ha pronunciat el tribunal, ja que la sentència ja ĂŠs ferma i executada.

Torra denuncia la lentitud del Constitucional, que “s’afanya quan li convĂŠ i s’adorm quan vol deixar passar el temps” i creu que “si s’haguessin acceptat les mesures cautelars en el moment que es van sol¡licitar, la pèrdua d’objecte al¡legada avui no tindria cap sentit”. L’expresident insisteix que els independentistes no trobaran “mai justĂ­cia” a l’estat espanyol i per això referma que cal recĂłrrer a la via judicial europea.

Segons explica, el segĂźent pas serĂ  el contenciĂłs al TEDH per la “usurpaciĂł indeguda del seu escĂł de diputat per un òrgan no competent” com la Junta Electoral. TambĂŠ continua l’espera de la resoluciĂł sobre les mesures cautelars per la seva inhabilitaciĂł com a president.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (3-11-2020)

87 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: