TORRA AVANÇA PER L’ESQUERRA EL PSC I ELS COMUNS

L’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar ha indicat que el president Quim Torra descol·loca algunes formacions polítiques, perquè les agafa amb el pas canviat.

“A veure si ara resultarà que Torra no els agrada perquè accentua el caràcter social de la crisi, agafa PSC i Comuns a contrapeu, i només els deixa el magre consol de voler reduir-lo al xoc amb Espanya. Les enquestes polaritzades els fan la propaganda bruta”, ha indicat.

julià de jòdar muñoz
@julidejdarmuoz
A veure si ara resultarà que Torra no els agrada perquè accentua el caràcter social de la crisi, agafa PSC i Comuns a contrapeu, i només els deixa el magre consol de voler reduir-lo al xoc amb Espanya. Les enquestes polaritzades els fan la propaganda bruta.

Julià de Jòdar ha fet la seva reflexió després de la roda de premsa del president, en la qual ha pressionat el president espanyol, Pedro Sánchez, i l’ha emplaçat a “no perdre més temps” per aplicar una política “keynesiana” massiva de salvament de l’economia i dels llocs de treball, a causa de la crisi social que ha creat el coronavirus. Torra ha promès que ell no farà “cap retallada” a la Generalitat, tot i que treballen amb una “mà o mà i mitja lligada a l’esquena” pel dèficit fiscal del 8% del PIB català. “Ens endeutarem”, ha anunciat.

Torra ha resumit la seva proposta en 5 idees bàsiques, adreçades al govern espanyol:

– Renda bàsica universal urgent. “Portem dos mesos esperant”, ha recordat.

– Protegir les pymes i els autònoms, amb una moratòria de pagament d’impostos.

– Política clara i transparent de l’Estat, sense afavorir “els lobbies econòmics de sempre”, en al·lusió a l’economia no productiva.

– El govern espanyol ha d’entendre que “tot el que no es gasti els propers tres mesos, s’haurà de multiplicar per molt més si les empreses fan fallida”.

– Aplicar sense demora un permís retribuït per a famílies que no poden teletreballar i amb fills que no poden anar al col·legi.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-5-2020)

284 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: