TORRA AVISA EL REI PER LA VISITA DE DILLUNS SOBRE LES RESTRICCIONS A CATALUNYA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit al rei Felip VI sobre les restriccions pel coronavirus amb què toparà a Catalunya dilluns vinent quan té previst fer-hi una visita dins de la gira per diferents comunitats autònomes. L’avisa que les restriccions afecten també els visitants i que es recomana evitar desplaçaments innecessaris i no essencials.

El president ha rebut avui la carta de la Casa Reial comunicant la intenció del Rei per dilluns sense concretar on es farà la visita. En la resposta, Torra subratlla que el monarca es refereix a Catalunya com “aquella comunitat autònoma”.

No especifica quins llocs

“Com que no especifica quins llocs de Catalunya pensen visitar, els he d’advertir de les restriccions i recomanacions que hem anunciat avui mateix a tota la ciutadania i que són igualment vàlides per a qualsevol visitant del nostre país”, explicant.

El text recorda que hi ha restriccions d’aforaments per evitar aglomeracions a les comarques del Segrià i la Noguera, així com a diversos municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, inclosa la capital del país.

“Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom”, conclou.

La Casa Reial tenia previst organitzar la vinguda dels monarques a Catalunya aquest divendres i visitar Figueres i Barcelona. Quan va transcendir la notícia, que va avançar La Vanguàrdia, es van començar a organitzar actes de protesta. Finalment, des de la Zarzuela es va decidir congelar la visita i canviar l’agenda.
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-7-20209

309 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: