TORRA AVISA EL REI PER LA VISITA DE DILLUNS SOBRE LES RESTRICCIONS A CATALUNYA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit al rei Felip VI sobre les restriccions pel coronavirus amb qu√® topar√† a Catalunya dilluns vinent quan t√© previst fer-hi una visita dins de la gira per diferents comunitats aut√≤nomes. L’avisa que les restriccions afecten tamb√© els visitants i que es recomana evitar despla√ßaments innecessaris i no essencials.

El president ha rebut avui la carta de la Casa Reial comunicant la intenci√≥ del Rei per dilluns sense concretar on es far√† la visita. En la resposta, Torra subratlla que el monarca es refereix a Catalunya com “aquella comunitat aut√≤noma”.

No especifica quins llocs

“Com que no especifica quins llocs de Catalunya pensen visitar, els he d’advertir de les restriccions i recomanacions que hem anunciat avui mateix a tota la ciutadania i que s√≥n igualment v√†lides per a qualsevol visitant del nostre pa√≠s”, explicant.

El text recorda que hi ha restriccions d’aforaments per evitar aglomeracions a les comarques del Segri√† i la Noguera, aix√≠ com a diversos municipis de l’√Ärea Metropolitana de Barcelona, inclosa la capital del pa√≠s.

“Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom”, conclou.

La Casa Reial tenia previst organitzar la vinguda dels monarques a Catalunya aquest divendres i visitar Figueres i Barcelona. Quan va transcendir la not√≠cia, que va avan√ßar La Vangu√†rdia, es van comen√ßar a organitzar actes de protesta. Finalment, des de la Zarzuela es va decidir congelar la visita i canviar l’agenda.
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-7-20209

254 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: