El president de la Generalitat, Quim Torra, estĂ  citat a declarar el proper 15 de maig per la querella que la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar per desobediència, segons assegura TV3. Torra estĂ  citat pel TSJC que l’investiga per si va complir el requeriment de la Junta Electoral Central de retirar les estelades i els llaços grocs dels edificis pĂşblics de la Generalitat.

La querella, presentada davant el Tribunal Superior de JustĂ­cia de Catalunya (TSJC) i signada pel fiscal de Catalunya Francisco BaĂąeres, acusa Torra de “desatendre” el mandat de la Junta Electoral quan, “conscientment i deliberadament”, va decidir mantenir simbologia “partidista” en edificis pĂşblics dependents de la Generalitat, “encara que fos de forma encoberta o simbòlica a travĂŠs de cartells, imatges, figures, fotografies i simbologia en general de la mateixa natura ideològica i partidista, representativa dels postulats de part de la societat”.

Torra va ordenar treure la pancarta amb el llaç groc del balcĂł de la Generalitat el 22 de març desprĂŠs de l’informe del sĂ­ndic de greuges. El sĂ­ndic Rafael RibĂł va indicar que “durant el perĂ­ode electoral, als edificis institucionals cal mantenir la neutralitat polĂ­tica”.

Per ara, Torra mantĂŠ la pancarta a favor de la llibertat d’opiniĂł i d’expressiĂł sense cap llaç.