El president de la Generalitat, Quim Torra, est√† citat a declarar el proper 15 de maig per la querella que¬†la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar per desobedi√®ncia, segons assegura TV3. Torra est√† citat pel TSJC que l’investiga per si va complir el¬†requeriment de la Junta Electoral Central de retirar les estelades i els lla√ßos grocs dels edificis p√ļblics de la Generalitat.

La querella, presentada davant el¬†Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya¬†(TSJC) i signada pel fiscal de Catalunya Francisco Ba√Īeres, acusa Torra de “desatendre” el mandat de la Junta Electoral quan, “conscientment i deliberadament”, va decidir mantenir simbologia “partidista” en edificis p√ļblics dependents de la Generalitat, “encara que fos de forma encoberta o simb√≤lica a trav√©s de cartells, imatges, figures, fotografies i simbologia en general de la mateixa natura ideol√≤gica i partidista, representativa dels postulats de part de la societat”.

Torra va ordenar treure la pancarta amb el lla√ß groc del balc√≥ de la Generalitat el 22 de mar√ß despr√©s de l’informe del s√≠ndic de greuges. El s√≠ndic¬†Rafael Rib√≥ va indicar que “durant el per√≠ode electoral,¬†als edificis¬†institucionals cal mantenir la neutralitat pol√≠tica”.

Per ara, Torra mant√© la pancarta a favor de la llibertat d’opini√≥ i d’expressi√≥ sense cap lla√ß.