TORRA COMUNICA ALS AJUNTAMENTS QUE LES ELECCIONS SERAN EL 4 D’OCTUBRE

El president de la Generalitat, Quim Torra, té marcat en vermell el 4 d’octubre com el dia que Catalunya celebrarà les pròximes eleccions al Parlament. Aquesta és la data que des de la Generalitat s’està comunicant als principals ajuntaments perquè aquests tinguin preparats els operatius per a la cita electoral. Malgrat tot, també s’està avisant que l’evolució de la pandèmia de la covid-19 podria fer canviar els plans i ajornar la data electoral. L’actual legislatura acaba el 21 de desembre del 2021.

D’aquesta manera, Torra hauria de firmar la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria electoral la setmana del pròxim 10 d’agost. No seria el primer cas que es convoquen unes eleccions en ple mes d’agost, ja que Jordi Pujol ja ho va fer des del cim de la Pica d’Estats per convocar les eleccions del 1999.

L’elecció del diumenge 4 d’octubre seria una data molt ben vista per l’independentisme, perquè els últims dies de campanya electoral coincidirien amb els aniversaris de l’1 d’octubre i el 3 d’octubre del 2017, dies en què es van fer la consulta independentista i la “vaga de país” respectivament. Si es manté la data, la campanya electoral, si és de quinze dies, començaria el pròxim 25 de setembre.

Tota l’oposició, i fins i tot els socis de govern d’ERC, ja han demanat de forma reiterada a Torra que comuniqui la data electoral. El passat mes de gener, el mateix president de la Generalitat va assegurar que la legislatura estava acabada i que després de l’aprovació dels pressupostos catalans faria pública la data electoral. Amb l’argument de la crisi per la covid-19, Torra ha ajornat fer públic aquest anunci, que ara podria arribar els pròxims dies.

Quim Torra ha de conèixer la sentència del Tribunal Suprem per la seva desobediència durant el pròxim mes d’octubre, per la qual cosa hauria convocat les eleccions sense haver estat inhabilitat. Això no obstant, no es podrà presentar a les eleccions si el Suprem ratifica la condemna. El mateix Torra, durant el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va declarar que havia desobeït l’ordre de la Junta Electoral de despenjar una pancarta del balcó del Palau de la Generalitat.

A més a més, Torra confia que l’espai de Junts per Catalunya (JxCat) ja s’haurà clarificat. El 25 de juliol tindrà lloc la constitució de JxCat com a partit, sota el lideratge de Carles Puigdemont, que tot indica que serà el cap de cartell electoral de la formació, encara que hi haurà un número dos “efectiu”. A hores d’ara, els noms de Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, i Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, estan al capdamunt de les travesses. Malgrat tot, res no està decidit.

Les baralles entre Puigdemont i el PDECat pel nom de Junts per Catalunya les hauria guanyat finalment l’eurodiputat, qui en una jugada ha aconseguit registrar-lo al Ministeri d’Interior a favor de persones de la seva confiança, perdent el president del PDECat, David Bonvehí, una important carta a jugar i quedant a expenses del que decideixi Puigdemont.
Informa:ELTRANGLE.EU (16-7-2020)

379 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: