El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui a la tarda que les declaracions de la ministra de Política Territorial espanyola, Meritxell Batet, en quù afirmava que garantirien l’augment de sou i les pagues extres del 2013 i 2014 dels funcionaris, són ‘mentida’. El govern espanyol ha enviat un requeriment a la Generalitat per negociar el retorn de les pagues extres i ‘evitar el recurs d’inconstitucionalitat’.

Aquest moviment ha estat criticat per la Generalitat, que ha lamentat que el govern socialista vulgui invalidar la normativa. Com ha recordat Torra en un piulet, el decret llei que permet els pagaments endarrerits va ser aprovat al parlament amb el vot del PSC. ‘I ara el govern del qual formes part i el teu ministeri, el teu, ministra, s’hi oposen’, ha afirmat. ‘No enganyeu la gent ni els servidors pĂșblics catalans’, ha afegit.

Batet ha aclarit en una conferĂšncia de premsa que l’executiu de Pedro SĂĄnchez no ha presentat el recurs d’inconstitucionalitat sinĂł que ha obert un procediment ordinari de negociaciĂł per modificar un dels preceptes del decret llei que ‘envaeix competĂšncies estatals’. Un procĂ©s que, segons Batet, sovint ha estat engegat per dialogar amb la Generalitat i mĂ©s comunitats autĂČnomes a l’empara de l’article 33.2 de la llei del Tribunal Constitucional espanyol, que permet d’ampliar el termini per a presentar impugnacions de normes autonĂČmiques.

Informa:VILAWEB.CAT (14-4-2019)