TORRA CONVOCARÀ ELS PARTITS I ENTITATS INDEPES PER LA TAULA DE DIÀLEG

El president de la Generalitat, Quim Torra, convocarà els partits i entitats independentistes per a abordar les condicions en les quals s’ha de reprendre la taula de diàleg amb el govern espanyol, sense data encara en el calendari.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha dit que volen veure ‘si hi ha una veritable voluntat de diàleg en l’estat per a resoldre el conflicte a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació i per a posar sobre la taula l’amnistia’. ‘Podrem parlar d’això en aquesta taula de diàleg? Hem de fer aquestes reflexions abans de posar data a la reunió’, ha assegurat. Ha afegit que la qüestió de la taula de diàleg ‘no és tant de dates com de contingut’.

Budó també ha negat que el vice-president del govern, Pere Aragonès, i Torra s’hagin reunit per parlar d’una convocatòria electoral. Ha explicat que de moment no se la plantegen perquè la prioritat ara és la situació econòmica i sanitària. Pel que fa als nous brots de covid-19 en alguns punts del país, ha explicat que el brot de Lleida és puntual i s’està controlant i que el govern fa seguiments del brot de la Franja, però que de moment no es planteja de restringir la mobilitat. Davant d’un possible rebrot, ha explicat que el govern no entendria que l’estat espanyol tornés a decretar l’estat d’alarma, com ha dit aquest matí la vice-presidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

També ha explicat que la Generalitat penjarà del balcó la bandera pels drets LGTBI aquesta setmana, tot i la recent sentència del Tribunal Suprem espanyol que ho prohibeix.
Informa:VILAWEB.CAT (23-6-2020)

288 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: