TORRA, DAVANT EL COS CONSULAR: ” QUE ACABI AQUESTA PERSECUCIÓ “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat un any mĂŠs la tradicional recepciĂł davant dels representants del cos consular per denunciar que a Catalunya “la situaciĂł d’injustĂ­cia persisteix” i l’exercici democrĂ tic “continua compromès”.

En una breu intervenciĂł, el president ha recordat que, seguint les recomanacions del grup de treball sobre detencions arbitrĂ ries de les Nacions Unides, el Govern ha reclamat l’alliberament dels presos polĂ­tics i el retorn dels exiliats. “Que acabi aquesta persecuciĂł”, ha exigit.

Convocats al SalĂł Sant Jordi del palau de la Generalitat, els representants diplomĂ tics han acollit amb aplaudiments de cortesia les paraules del president. No hi ha hagut cap gest de contrarietat, a diferència de l’any passat, quan un dels cònsols va abandonar l’acte en el moment en què Torra va denunciar l’existència de presos polĂ­tics i exiliats.

El president, que ha insistit que el pols amb l’Estat ĂŠs un conflicte polĂ­tic i no judicial i requereix una sortida polĂ­tica, ha subratllat que no demanava a ningĂş un posicionament a favor de la independència sinĂł solidaritat democrĂ tica per respecte als drets civils i polĂ­tics, atès que el moviment independentista ĂŠs i serĂ  pacĂ­fic i democrĂ tic basat en drets humans essencials.

Abans de Torra ha intervingut el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, el qual ha agraĂŻt la feina que fan els representants diplomĂ tics acreditats a Catalunya com a “antĂ­dot” d’altres visions que es transmeten sobre la societat catalana.

En plena polèmica amb el ministeri sobre les delegacions a l’exterior del Govern, Bosch ha defensat les oficines de la Generalitat i ha assegurat que amb la seva posada en funcionament l’executiu compleix la seva feina perquè Catalunya vol ser al mĂłn.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-7-2019)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: