TORRA, DAVANT EL COS CONSULAR: ” QUE ACABI AQUESTA PERSECUCI√ď “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat un any m√©s la tradicional recepci√≥ davant dels representants del cos consular per denunciar que a Catalunya “la situaci√≥ d’injust√≠cia persisteix” i l’exercici democr√†tic “continua comprom√®s”.

En una breu intervenci√≥, el president ha recordat que, seguint les recomanacions del grup de treball sobre detencions arbitr√†ries de les Nacions Unides, el Govern ha reclamat l’alliberament dels presos pol√≠tics i el retorn dels exiliats. “Que acabi aquesta persecuci√≥”, ha exigit.

Convocats al Sal√≥ Sant Jordi del palau de la Generalitat, els representants diplom√†tics han acollit amb aplaudiments de cortesia les paraules del president. No hi ha hagut cap gest de contrarietat, a difer√®ncia de l’any passat, quan un dels c√≤nsols va abandonar l’acte en el moment en qu√® Torra va denunciar l’exist√®ncia de presos pol√≠tics i exiliats.

El president, que ha insistit que el pols amb l’Estat √©s un conflicte pol√≠tic i no judicial i requereix una sortida pol√≠tica, ha subratllat que no demanava a ning√ļ un posicionament a favor de la independ√®ncia sin√≥ solidaritat democr√†tica per respecte als drets civils i pol√≠tics, at√®s que el moviment independentista √©s i ser√† pac√≠fic i democr√†tic basat en drets humans essencials.

Abans de Torra ha intervingut el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, el qual ha agra√Įt la feina que fan els representants diplom√†tics acreditats a Catalunya com a “ant√≠dot” d’altres visions que es transmeten sobre la societat catalana.

En plena pol√®mica amb el ministeri sobre les delegacions a l’exterior del Govern, Bosch ha defensat les oficines de la Generalitat i ha assegurat que amb la seva posada en funcionament l’executiu compleix la seva feina perqu√® Catalunya vol ser al m√≥n.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-7-2019)

165 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: