TORRA DAVANT LA SENTÈNCIA DE L’1-O: CAL EXERCIR L’AUTODETERMINACIÓ

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat aquest dijous a acabar amb les disputes i diferències entre partits i formacions independentistes amb la mirada posada a la sentència del judici de l’1-O, a la qual creu que caldrà donar una resposta unitària. Ho ha fet en un article que publica a ‘El Punt Avui’ on assegura que “tornem a ser davant un moment que obliga a deixar les disputes a un costat”. “No és el moment de tornar a competir entre nosaltres, sinó de cooperar a favor de tots”, recalca el president. A parer seu, cal “teixir l’única resposta possible a les sentències del judici polític contra els nostres companys i companyes i el dret d’autodeterminació de Catalunya: l’entesa de totes les forces independentistes per avançar plegats en el tram final cap a la independència de Catalunya”, recalca.

En el mateix article, el president recorda que no té intenció d’acatar cap condemna que sigui dictada arran del judici de l’1-O. “No estava ni estic disposat a acceptar unes sentències del Tribunal Suprem que no siguin d’absolució. Si ens prohibeixen un dret, la nostra obligació és tornar-lo a exercir. Si ens neguen la llibertat d’expressió, ens continuarem expressant. I si ens impedeixen autodeterminar-nos, ho tornarem a fer”, afirma.

“Els partits independentistes i les entitats compromeses amb la llibertat de Catalunya ens hem posat a treballar per tenir una resposta compartida i a l’altura del moment”, insisteix el president, que veu les sentències com una prova per a la unitat de l’independentisme, i ha detallat que ell s’ha estat reunint amb tots els actors del sobiranisme a la recerca d’aquesta resposta unitària.

Tot i això, no s’estalvia la defensa de la postura de JxCat de tombar els pressupostos del govern espanyol que va acabar en eleccions o el ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez, encara que siguin decisions que no ha compartit tot l’independentisme polític. “He defensat sempre una actuació coherent amb la defensa del dret d’autodeterminació, que, en conseqüència, impedia tramitar el pressupost del govern espanyol, i que ens feia dir que no la setmana passada a la investidura d’un Pedro Sánchez perquè es va tancar a parlar de diàleg per a una solució política al conflicte”, comenta a l’article.

Informa:ARA.CAT (1-8-2019)

378 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: