TORRA DEMANA A SÁNCHEZ QUE EXCLOGUI CATALUNYA DE L’ESTAT D’ALARMA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que exclogui Catalunya de l’estat d’alarma, o que nomeni el Govern com a “autoritat competent”.

En aquest sentit, ha posat en relleu la seva preocupació perquè creu que s’està anant massa ràpid i ha demanat “prendre les decisions sense ser presoners del calendari”. Ha advertit que hi ha un “cert relaxament que ens pot dur a situacions anteriors.”

Així ho han explicat fonts de Palau després de la vuitena conferència telemàtica de presidents autonòmics, celebrada aquest diumenge.

Torra ha traslladat a Sánchez que considera una “falta de respecte institucional” no haver rebut cap resposta a la carta que li va enviar dimecres per demanar una “reunió telemàtica urgent”.

La missiva demanava una conversa entre tots dos i no deixar passar més temps “sense encarar la qüestió del desescalament al màxim nivell i no enmig d’unes reunions de diumenge que no permeten entrar a parlar ni a concretar de res”.

Per la seva banda, el president espanyol ha insistit a la reunió que té el “propòsit” de reforçar el consens i la coordinació amb les autonomies de cara al procés de la desescalada. El dirigent socialista ha parlat d’un procediment de “cogobernança” per a la relaxació de les mesures de confinament.

Sánchez també ha informat del Fons de Reconstrucció de 16.000 milions d’euros per a totes les comunitats autònomes, que pretén que “cap territori es quedi enrere en la recuperació” de la crisi econòmica provocada per la pandèmia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-5-2020)

214 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: