TORRA DEMANA ALS CATALANS NO VIATJAR A MADRID I FER MÉS CONTROLS

El Govern recomana no viatjar a la Comunitat de Madrid davant l’auge de positius per coronavirus. Així s’ha manifestat el president Quim Torra que ha reclamat la necessitat de recuperar els controls de temperatura a les estacions de tren i l’aeroport per als viatgers procedents de Madrid.

Torra, que s’ha posat a disposició de la presidenta de la Comunitat per col·laborar en la lluita per pandèmia, ha reclamat a Isabel Díaz Ayuso que s’estableixin “mesures més estrictes”. El president, en concret, ha destacat que és necessari “que no es permeti a ningú sortir ni viatjar a Madrid si no es té la certesa que és negatiu” en el test per detectar la Covid-19.

En el balanç de la campanya amb Creu Roja per sensibilitzar els joves sobre el coronavirus, el president ha informat que posa tots els seus equips d’experts a disposició de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Tancar parcs públics i altres mesures a Catalunya

“Per a mi, no és un consol que altres territoris puguin estar pitjor que nosaltres”, ha indicat Torra, que assegura que el risc de rebrot està tornant a pujar a Catalunya, on “l’índex de contagi és possible que torni a pujar per sobre d’un aquesta setmana”.

Davant d’aquesta situació, Torra ha plantejat el tancament dels parcs públics si es confirma l’ascens dels contagis al territori català durant la setmana que ve per evitar les aglomeracions.

“No anem bé”, s’ha lamentat el president de la Generalitat, qui per aquest motiu ha fet una crida a tota la població, especialment als restauradors, perquè fomentin l’ús de les mascaretes també a les terrasses o “haurem de prendre mesures que no volem”, ha advertit.

La situació del coronavirus a Madrid
L’evolució de la pandèmia a la Comunitat de Madrid ha fet encendre totes les alarmes: La segona onada ha colpejat amb força la comunitat i altres territoris del centre de l’Estat. Davant d’això, Ayuso va anunciar divendres passat el confinament parcial de 37 zones bàsiques de salut. La majoria es troben a la capital espanyola, als barris del sud, els més pobres de la ciutat.

Aquest mateix dilluns han entrat en vigor les noves mesures. Les primeres 48 hores seran sobretot informatives. A partir de dimecres ja es perseguiran els incompliments.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-9-2020)

175 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: