TORRA DEMANA ALS DELEGATS EXTERIORS QUE DIFONGUIN L’INFORME DE L’ONU SOBRE ELS PRESOS

ReuniĂł de tota la xarxa exterior del govern de la Generalitat a Brussel¡les amb l’objectiu de donar una imatge d’unitat i de reforç de l’acciĂł exterior del Govern. El conseller del ram, Alfred Bosch, s’ha trobat a la delegaciĂł catalana davant la UE amb la seva responsable, l’exiliada Meritxell Serret, i amb el mateix president Quim Torra, que ha donat el “mandat” a la desena de delegats tambĂŠ presents a la reuniĂł de ser “els altaveus de la llibertat, la democrĂ cia i els drets civils” i ha posat especial èmfasi en la voluntat que difonguin l’informe del grup de treball de l’ONU que demana l’alliberament dels presos polĂ­tics en presĂł preventiva.

“Us demano que sigueu els altaveus de la llibertat i dels drets civils i polĂ­tics de tots els catalans, tambĂŠ els que no tenen veu i aquells que volen silenciats. Us demano que feu arribar la resoluciĂł de l’ONU a tots els Parlaments”, ha dit Torra amb contundència, i ha assegurat que es tracta d’un informe “vital”. De fet, el mateix Alfred Bosch ha assegurat que ĂŠs part del compliment de l’informe la missiĂł de difondre’n el contingut, i per això tambĂŠ el conseller ha instat la resta de delegats a complir aquest mandat.

Bosch, assegut amb mĂŠs d’una desena de delegats, ha reivindicat la necessitat que l’acciĂł exterior catalana “expliqui la realitat” sobre Catalunya davant els “obstacles” que assegura que hi posa l’Estat. Ha posat d’exemple missatges sobre l’estat de l’economia catalana, sobre la qual assegura que el govern espanyol envia missatges pessimistes contraris a la “veritat” que demostren els indicadors. Torra ha reprès aquest argument enllaçant-lo amb el balanç del primer any de govern que va fer ahir, en què es va felicitar del bon rumb de l’economia catalana.

UNA XARXA NECESSÀRIA

Tant el president com el conseller han ressaltat la importĂ ncia de la imatge de tots els delegats reunits al voltant d’una taula a Brussel¡les, desprĂŠs que l’aplicaciĂł de l’article 155 impliquĂŠs el tancament de diverses delegacions catalanes a l’exterior i que s’han anat reobrint des que Torra va arribar a la presidència de la Generalitat. “Sou una xarxa necessĂ ria per fer front als desafiaments de l’Estat”, ha dit Torra abans de començar.

D’altra banda, tambĂŠ els ha demanat que “estiguin al costat dels grans consensos de paĂ­s”, ha dit en referència al 80% dels catalans que sĂłn partidaris d’un referèndum acordat, segons han revelat algunes enquestes com una enquesta de l’ARA.

Per la seva banda, la delegada davant la UE, Meritxell Serret, ha reivindicat la necessitat de reforçar l’acciĂł exterior del govern catalĂ  i de la “importĂ ncia” que es faci des de Brussel¡les: “[Volem] Reforçar el missatge que som i serem ciutadans i ciutadanes europeus i un actiu dins la construcciĂł d’una UE mĂŠs forta i mĂŠs integrada”.

Informa:ARA.CAT (6-6-2019)

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: