TORRA DEMANA UN CONFINAMENT DOMICILIARI I LA RESTRICCIÓ ” ABSOLUTA” DE LA MOBILITAT

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres “als governs i als partits” que “posin damunt la taula, i n’analitzin la conveniència, un confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials”. Torra manifesta en un comunicat que la situació de la pandèmia, que el Govern va advertir dijous que serà similar a la primera, obliga “a prendre mesures dràstiques i contundents sense demora”.

Torra, que recorda la seva experiència al capdavant de la Generalitat durant la primera part de la pandèmia, assegura que “no es pot esperar ni un dia més a restringir al màxim la mobilitat de la població”. El president inhabilitat sosté que “cal avançar-se sempre amb les mesures més valentes i severes per frenar realment una expansió com l’actual”.

El president inhabilitat, que signa el comunicat des de Girona, reclama que tothom es quedi a casa perquè, segons afirma “no hi ha temps per rumiar, per especular ni per cercar rèdits electorals mentre la Covid-19 avança sense aturador i sega moltes vides cada dia”.

Torra, que ja en la primera onada va destacar per la seva voluntat de confinar la població per frenar el virus, sosté que és millor una aturada dràstica, que una “lenta agonia” amb afectació a tots els sectors. El president afegeix que “naturalment” aquesta mesura s’ha d’acompanyar d’ajuts als treballadors i a les empreses.

Precisament la qüestió dels ajuts ha estat la raó per la qual des del Govern s’ha subratllat en els darrers mesos que no s’ha pogut apostar per tancaments més estrictes. Des del Govern s’assegura que cal buscar un equilibri del binomi salut-economia perquè Catalunya no disposa de recursos suficients per afrontar tancaments absoluts. En aquest sentit, tant la consellera de Salut, Alba Vergés, com el vicepresident, Pere Aragonès, han exigit a l’Estat que mobilitzi més recursos per oferir ajuts directes als sectors afectats.
Informa:ELMON.CAT (22-1-2021)

236 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: