TORRA DENUNCIA QUE ELS PARTITS “JA NO PENSEN EN LA INDEPENDÈNCIA, SINÓ EN LES MUNICIPALS: “HEM DESCARRILAT”

Torra denuncia que els partits catalans “ja no pensen en la independència, pensen en les municipals”: “Hem descarrilat”.
El president augura que el TSJC l’inhabilitarà: “Si et proposes ser coherent, no acabes el mandat”.

El president Quim Torra ha denunciat que els partits catalans “ja no pensen en la independència, pensen en les eleccions municipals”. En una entrevista a Ser Catalunya Torra ha assegurat que “s’ha descarrilat”. Al seu parer, “s’ha perdut l’objectiu” i “no hi ha un pla d’acció”. “Si permetem que continuï la trituradora de partits actual no arribarem enlloc”, ha advertit. En relació al seu segon judici per desobediència, aquest cop al TSJC, Torra augura que el tornaran a inhabilitar. “Si tu et proposes ser coherent amb la política independentista, ja sap que no acabaràs el mandat”, ha dit.

Segons Torra, el programa electoral dels partits independentistes “xoca segur” amb l’Estat. “Si no és així, malament, perquè vol dir que no s’ha arriscat a res”, ha afegit.

En relació a la proposta de l’ANC per fer una llista cívica de cara a les eleccions al Parlament, Torra considera que “costarà molt que prosperi” perquè els partits “pensen en les municipals”. “Sense una proposta unitària no ens en sortirem mai, amb el sistema de partits actual no ens en sortirem”, ha advertit. Torra ha rebutjat anar a aquesta hipotètica llista.

Torra també ha explicat que quan era president d’Òmnium Cultural al 2015 va proposar fer una llista cívica unitària, que va comptar amb el suport d’ERC, CUP, ANC i Òmnium, però no del cap de l’executiu de llavors, Artur Mas.

D’altra banda, sobre la guerra amb Rússia Torra s’ha mostrat partidari que la UE segueixi enviant armes a Ucraïna. Segons l’expresident es tracta d’un atac “injustificat” i cal que Europa “doni un suport més explícit encara” davant el “genocidi”.
Informa:RACOCATALA.CAT (4-4-20229

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: