TORRA, EMPRENYAT PELS INSULTS DEL GOBIERNO ALS CIENTÍFICS CATALANS

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit una “rectificació immediata” al Gobierno per les paraules que el ministre d’Inclusió espanyol, José Luis Escrivá, ha dedicat als metges i epidemiòlegs de la Generalitat. Unes declaracions en forma d’insult que asseguraven que els científics catalans tenen un coneixement “limitat i clarament menor” als del Gobierno, motiu pel qual descartava aplicar les mesures que els experts del Principat demanar, com les de ser més estrictes davant el coronavirus.

En un tuit recollit per Europa Press, Torra ha dit aquest dimarts que és una “falta de respecte a tota la comunitat mèdica i científica catalana” i que han presentat en diverses ocasions informes d’experts però el Govern els ha menyspreat i no els ha ensenyat als seus, segons ell.

Escrivà ha dit aquest mateix dimarts que els experts consultats per Torra desconeixen l’efectivitat de mesures aprovades després de decretar l’estat d’alarma i no tenen en compte la millora de les condicions de protecció, que fan que la probabilitat de contagi “s’estigui reduint respecte al que passava quan es calibraven “els models d’aquests experts.

D’altra banda,Torra ja ha acabat la quarentena pel virus i ha tornat al seu lloc habitual de treball.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (14-4-2020)

210 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: