TORRA ES PLANTA I AMENAÇA AMB QUERELLES CONTRA LES CALÚMNIES

El president de la Generalitat, Quim Torra, amenaça amb accions legals contra aquells que l’acusen d’un delicte d’usurpació de funcions públiques per no haver dimitit arran de la decisió de la Junta Electoral espanyol, que diu que l’inhabilita com a diputat. En un comunicat, l’oficina del president assegura que aquesta mena d’acusacions podrien estar incorrent en un presumpte delicte de calúmnies i injúries.

A més a més, Torra denuncia pressions contra el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i altres diputats que defensen ‘la sobirania de la cambra’ davant de les interferències del sistema judicial espanyol i la JEC. En aquest sentit ha explicat que ‘aquell qui, sense estar autoritzat legítimament, obligui un altre a realitzar el que no vol, sigui just o injust, estarà incorrent en un presumpte delicte de coaccions’. Per això, també amenaça amb accions penals.

«Les pressions a les quals es pretén sotmetre el president del Parlament del Catalunya i altres membres de la cambra que defensen la sobirania del Parlament està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l’ordenament jurídic en general i, específicament, amb el codi penal.

Hem de recordar que aquell qui, sense estar autoritzat legítimament, obligui un altre a realitzar el que no vol, sigui just o injust, estarà incorrent en un presumpte delicte de coaccions. I en aquest sentit no renunciarem a exercir les accions legals pertinents, també de caràcter penal.

La condició de diputat del Parlament de Catalunya del president de la Generalitat tan sols li pot ser revocada, en cas que existeixi sentència ferma, pel propi Parlament. I, sens dubte, la decisió d’un òrgan administratiu, incompetent per dictar la resolució per la qual se’l vol privar d’aquesta condició, no és res més que una anomalia democràtica que genera un conflicte institucional que excedeix l’àmbit del propi Parlament de Catalunya.

El president de la Generalitat compta amb tota la legitimitat democràtica per seguir exercint el càrrec per al qual va ser escollit. Per tant, atribuir-li la possible comissió d’un delicte d’usurpació de funcions públiques no només demostra una ignorància profunda del dret penal, sinó que s’esgrimeix per coaccionar aquells qui defensen la sobirania del Parlament de Catalunya. Per això, el president de la Generalitat no dubtarà tampoc a exercir les accions legals oportunes en cas que persisteixin aquestes accions, que podrien estar incorrent en un presumpte delicte de calúmnies i/o injúries.»
Informa:VILAWEB.CAT (24-1-2020)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: