TORRA ES QUERELLA CONTRA UN MEMBRE DE LA JEC QUE COBRAVA DE C’S

El president de la Generalitat Quim Torra ha anunciat que presentarà una querella pels delictes de suborn, prevaricació i/o delicte electoral contra Andrés Betencor, el membre de la Junta electoral espanyola (JEC) entre 2017 i 2019 que cobrava com a assessor de Ciutadans mentre exercia com a àrbitre. Torra ha recordat que les decisions de Betancor dins de la JEC, com l’ordre de retirar el llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat, han acabat provocant la seva inhabilitació, que la mateixa JEC va forçar a aplicar per a retirar-li l’acta de diputat malgrat que encara no és ferma. A més de Betancor, la querella també afectarà ‘els que siguin responsables d’aquest escàndol que posa en dubte totes les decisions preses per la JEC els últims dos anys’, ha dit Torra.

Quim Torra i Pla
✔
@QuimTorraiPla
Perquè és a l’origen de la meva inhabilitació, presentaré una querella per suborn, prevaricació i/o delicte electoral contra Betancor i els que siguin responsables d’aquest escàndol que posa en dubte totes les decisions preses per la JEC els últims 2 anys. https://www.eldiario.es/politica/Junta-Electoral-Central-Ciudadanos-trascendentales_0_999150310.html …

Una investigació d’eldiario.es ha destapat que Ciutadans va pagar Betencor de manera mensual mentre participava en debats sobre el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol i les eleccions de 2017 i 2019. Betancor va ingressar a la JEC l’octubre del 2017, proposat per Ciutadans. Llavors ja tenia un càrrec d’assessor al partit i un despatx a les oficines del congrés espanyol. Fonts de la formació han explicat que el tenien en nòmina a la vegada que feia les seves funcions a la JEC.

Eldiario.es diu que Betancor no confirma ni desmenteix cap d’aquestes informacions i només nega el fet d’haver redactat els recursos de Ciutadans davant la JEC que després ell mateix resolia, com han assegurat fonts del partit. Betancor va comparèixer a la comissió de nomenaments per a formar part de la JEC sense esmentar els seus vincles amb Ciutadans. Va dimitir fa uns mesos del seu càrrec a l’òrgan electoral després que Puigdemont l’acusés als tribunals de liderar una persecució política contra ell.
Tant Puigdemont com Gonzalo Boye ham assenyalat la gravetat d’aquest assumpte.
Informa:VILAWEB.CAT (26-2-2020)

150 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: