TORRA ESCRIU A SÁNCHEZ PER TAL QUE EVITI LA DESESCALADA

El president del Govern, Quim Torra, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què li insisteix que no aixequi el confinament total a causa del coronavirus a Catalunya a partir de dimarts i li reclama els informes sanitaris i epidemiològics de què disposa per prendre aquesta decisió.

El cap de la Generalitat argumenta que relaxar el confinament “provocarà un augment de contagis i la situació de col·lapse al sistema sanitari de Catalunya”, segons els informes de què disposa. Torra adjunta a la missiva una llista de persones “representatives” del sector de la ciència i la investigació que donen suport a la proposta del Govern.

Se sumen al suport a les mesures que exigeix la Generalitat els experts del Departament de Salut, el comitè d’experts que assessora el Govern, “la pràctica totalitat” dels hospitals catalans, col·legis professionals i associacions representatives del sector sanitari.

SÀNCHEZ NEGA LA DESESCALADA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest matí als presidents de les comunitats autònomes, amb qui està reunit per videoconferència, que no s’ha iniciat cap desescalada en les mesures de confinament pel coronavirus.

Ho ha fet després de la carta que li ha enviat el president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual li demana els informes sanitaris en què es basa per començar a relaxar les mesures de confinament total.

El cap de l’Executiu s’ha referit, durant aquesta trobada, a la nova pròrroga de l’estat d’alarma, en la qual determinats sectors productius reprendran la seva activitat. En aquest context ha explicat als presidents autonòmics que és “important” traslladar als ciutadans que “no es relaxaran les mesures”, que continua el “confinament” i que “no s’ha iniciat cap desescalada”.

A la carta, Torra reitera la seva petició de no aixecar el confinament: “Vistes les dades epidemiològiques actuals a Catalunya, resulta necessari adoptar noves mesures que continuïn limitant el contacte entre ciutadans, protegint així la població del risc de contagi.”

Però Torra no ha estat l’únic en insistir sobre aquest tema. Precisament, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat a Sánchez que alarge el confinament total en Catalunya.

El cap de l’Executiu també ha recordat que el govern espanyol repartirà a partir d’aquest dilluns deu milions de màscares en els espais públics de transport “més importants del país”, però ha volgut deixar clar que es tracta d’una recomanació específica que no substitueix a les anteriors prioritats.

Segons els ha explicat Sánchez, la distribució de màscares seran dilluns, dimarts i dimecres, en determinats accessos de metro, de Rodalies, al transport públic i només per als que es traslladin a llocs de treball. El repartiment el faran les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i locals i amb col·laboració d’efectius de Protecció Civil.

A més, ha incidit que la recomanació és que totes les persones que puguin desplaçar-se en vehicle privat a la feina així ho facin, evitant així els trasllats en transport públic.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-4-2020)

206 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: