TORRA EXIGEIX A TAJANI QUE “RESPECTI LA DEMOCRÀCIA” I EL RESULTAT DE LES EUROPEES

El pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Quim Torra, ha exi­git al pre­si­dent sor­tint del Par­la­ment Euro­peu, Anto­nio Tajani, que “res­pecti la democràcia” i el resul­tat de les elec­ci­ons euro­pees del 26-M. El cap del Govern ha enviat un vídeo a la con­cen­tració inde­pen­den­tista d’Estras­burg d’aquest dimarts al matí, a les por­tes de l’Euro­cam­bra, després que final­ment no s’hi pogués des­plaçar pel risc d’incen­dis a Cata­lu­nya. Torra ha dema­nat a Tajani que vet­lli pels drets dels cata­lans com a ciu­ta­dans euro­peus, i s’ha mos­trat con­vençut que els tres euro­di­pu­tats elec­tes Oriol Jun­que­ras, Car­les Puig­de­mont i Toni Comín podran ser euro­di­pu­tats.

@JuntsXCat
🎥 Missatge del president @QuimTorraiPla: “GrĂ cies als milers de catalans que us heu desplaçat a Estrasburg per defensar els drets i les llibertats. Demanem a Tajani que respecti la voluntat del poble de Catalunya. Volem que @KRLS, @junqueras i @toni_comin siguin eurodiputats”

Finalment ni Carles Puigdemont ni Toni ComĂ­n han viatjat a Estrasburg, tot i ser a poc quilòmetres de la frontera, per l’elevat risc de detenciĂł, segons els seus advocats. Ells, però, sĂ­ que ho han fet. Gonzalo Boye i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, han arribat a la concentraciĂł independentista d’Estrasburg per explicar la decisiĂł de no assistir a l’acte i per anunciar que hi haurĂ  una intervenciĂł de tots dos des d’Alemanya.

Boye, que ha estat fortament aclamat pel pĂşblic, ha volgut llençar un missatge de tranqui¡litat als assistents i ha avisat: “semprese’n riuen de nostres, però sempre acabem guanyant”. En aquest sentit, tambĂŠ ha avisat que el viatge jurĂ­dic serĂ  “llarg”, però que estan treballant per “restituir” els drets dels votants independentistes.

Per altra banda, Costa ha assegurat que “ningĂş s’ha de rendir” i tampoc Puigdemont i, en aquest sentit, ha justificat la decisiĂł de no arriscar-se a viatjar fins a Estrasburg.
Informa: ELPUNTAVUI.CAT (2-7-2019)

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: