TORRA EXIGEIX A TAJANI QUE “RESPECTI LA DEMOCRÀCIA” I EL RESULTAT DE LES EUROPEES

El pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Quim Torra, ha exi­git al pre­si­dent sor­tint del Par­la­ment Euro­peu, Anto­nio Tajani, que “res­pecti la democràcia” i el resul­tat de les elec­ci­ons euro­pees del 26-M. El cap del Govern ha enviat un vídeo a la con­cen­tració inde­pen­den­tista d’Estras­burg d’aquest dimarts al matí, a les por­tes de l’Euro­cam­bra, després que final­ment no s’hi pogués des­plaçar pel risc d’incen­dis a Cata­lu­nya. Torra ha dema­nat a Tajani que vet­lli pels drets dels cata­lans com a ciu­ta­dans euro­peus, i s’ha mos­trat con­vençut que els tres euro­di­pu­tats elec­tes Oriol Jun­que­ras, Car­les Puig­de­mont i Toni Comín podran ser euro­di­pu­tats.

@JuntsXCat
🎥 Missatge del president @QuimTorraiPla: “Gràcies als milers de catalans que us heu desplaçat a Estrasburg per defensar els drets i les llibertats. Demanem a Tajani que respecti la voluntat del poble de Catalunya. Volem que @KRLS, @junqueras i @toni_comin siguin eurodiputats”

Finalment ni Carles Puigdemont ni Toni Comín han viatjat a Estrasburg, tot i ser a poc quilòmetres de la frontera, per l’elevat risc de detenció, segons els seus advocats. Ells, però, sí que ho han fet. Gonzalo Boye i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, han arribat a la concentració independentista d’Estrasburg per explicar la decisió de no assistir a l’acte i per anunciar que hi haurà una intervenció de tots dos des d’Alemanya.

Boye, que ha estat fortament aclamat pel públic, ha volgut llençar un missatge de tranqui·litat als assistents i ha avisat: “semprese’n riuen de nostres, però sempre acabem guanyant”. En aquest sentit, també ha avisat que el viatge jurídic serà “llarg”, però que estan treballant per “restituir” els drets dels votants independentistes.

Per altra banda, Costa ha assegurat que “ningú s’ha de rendir” i tampoc Puigdemont i, en aquest sentit, ha justificat la decisió de no arriscar-se a viatjar fins a Estrasburg.
Informa: ELPUNTAVUI.CAT (2-7-2019)

210 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: