TORRA EXIGEIX A TAJANI QUE “RESPECTI LA DEMOCR√ÄCIA” I EL RESULTAT DE LES EUROPEES

El pre¬≠si¬≠dent de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat, Quim Torra, ha exi¬≠git al pre¬≠si¬≠dent sor¬≠tint del Par¬≠la¬≠ment Euro¬≠peu, Anto¬≠nio Tajani, que ‚Äúres¬≠pecti la democr√†cia‚ÄĚ i el resul¬≠tat de les elec¬≠ci¬≠ons euro¬≠pees del 26-M. El cap del Govern ha enviat un v√≠deo a la con¬≠cen¬≠traci√≥ inde¬≠pen¬≠den¬≠tista d‚ÄôEstras¬≠burg d‚Äôaquest dimarts al mat√≠, a les por¬≠tes de l‚ÄôEuro¬≠cam¬≠bra, despr√©s que final¬≠ment no s‚Äôhi pogu√©s des¬≠pla√ßar pel risc d‚Äôincen¬≠dis a Cata¬≠lu¬≠nya. Torra ha dema¬≠nat a Tajani que vet¬≠lli pels drets dels cata¬≠lans com a ciu¬≠ta¬≠dans euro¬≠peus, i s‚Äôha mos¬≠trat con¬≠ven√ßut que els tres euro¬≠di¬≠pu¬≠tats elec¬≠tes Oriol Jun¬≠que¬≠ras, Car¬≠les Puig¬≠de¬≠mont i Toni Com√≠n podran ser euro¬≠di¬≠pu¬≠tats.

@JuntsXCat
ūüé• Missatge del president @QuimTorraiPla: “Gr√†cies als milers de catalans que us heu despla√ßat a Estrasburg per defensar els drets i les llibertats. Demanem a Tajani que respecti la voluntat del poble de Catalunya. Volem que @KRLS, @junqueras i @toni_comin siguin eurodiputats”

Finalment ni Carles Puigdemont ni Toni Com√≠n han viatjat a Estrasburg, tot i ser a poc quil√≤metres de la frontera, per l’elevat risc de detenci√≥, segons els seus advocats. Ells, per√≤, s√≠ que ho han fet. Gonzalo Boye i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, han arribat a la concentraci√≥ independentista d’Estrasburg per explicar la decisi√≥ de no assistir a l’acte i per anunciar que hi haur√† una intervenci√≥ de tots dos des d’Alemanya.

Boye, que ha estat fortament aclamat pel p√ļblic, ha volgut llen√ßar un missatge de tranqui¬∑litat als assistents i ha avisat: “semprese’n riuen de nostres, per√≤ sempre acabem guanyant”. En aquest sentit, tamb√© ha avisat que el viatge jur√≠dic ser√† “llarg”, per√≤ que estan treballant per “restituir” els drets dels votants independentistes.

Per altra banda, Costa ha assegurat que “ning√ļ s’ha de rendir” i tampoc Puigdemont i, en aquest sentit, ha justificat la decisi√≥ de no arriscar-se a viatjar fins a Estrasburg.
Informa: ELPUNTAVUI.CAT (2-7-2019)

294 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: