TORRA FA UNA CRIDA A TOTHOM PER FER UNA CONSTRUCCIÓ POSTPANDÈMIA

El president de la Generalitat, Quim Torra, farà una crida a partits polítics, agents econòmics, socials, culturals, científics, universitats, executius i empreses per fer un ‘gran acord de construcció disruptiva‘ postpandèmia del coronavirus 2019. Ho ha anunciat al Parlament de Catalunya en la primera sessió de control al govern d’ençà de l’inici de l’estat d’alarma. En un hemicicle amb només vint-i-un diputats, Torra ha insistit que calia ‘mobilitzar tot el talent’ del país per afrontar un pla que construeixi la Catalunya del futur.

De fet, Torra ha subratllat que era ‘evident’ que el govern i el parlament havien de ser capaços d’arribar a ‘grans acords’, tal com han demanat el PSC i Ciutadans, però ha fet una crida a anar més enllà de la cambra. ‘Cal aprofitar-ho i obrir-nos a tota la societat i als professionals. Escoltarem tothom’, ha insistit.

D’altra banda, el president ha admès errades en la gestió del coronavirus. ‘Cap govern ho ha fet tot bé, la diferència és que nosaltres ho diem.’ Torra també ha estat molt crític amb la recentralització promoguda per Pedro Sánchez, per això, ha demanat als comuns que ‘facin de veu de Catalunya’ a la Moncloa i ajudin a la Generalitat a gestionar el desconfinament.

Quim Torra i Pla

@QuimTorraiPla
▶️ Demano a @CatEnComu que exerceixin la influència que tenen al govern espanyol perquè escolti el @govern de Catalunya. Catalunya ha de gestionar el desconfinament perquè és qui té la competència, el coneixement i l’experiència #Parlament

Les propostes del PSC i Ciutadans

Iceta ha proposat un acord per a afrontar les conseqüències de la Covid-19 en el marc d’un ‘pacte català per a la reconstrucció social i econòmica’. El primer secretari del PSC vol que aquest espai eviti que ‘ningú no quedi enrere’ i s’asseguri una ‘màxima eficàcia’ de l’administració i la qualitat dels serveis públics. ‘Toca sumar esforços i treballar plegats per la reconstrucció’, i ha instat Torra a convocar els grups parlamentaris.

Per la seva banda, Roldán ha proposat que es constitueixi un ‘fòrum autonòmic per a la reconstrucció de Catalunya’ al parlament, on govern i grups deixin ‘de banda les diferències’ i ‘lluitin junts’ contra el coronavirus. Torra ha recollit les dues propostes amb el matís de parlar de ‘construcció’ i no de ‘reconstrucció’, i amb aquesta reiteració d’obrir l’espai també als agents socials, econòmics, culturals del pais.
Informa:VILAWEB.CAT (24-4-2020)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: