Torra també ha assegurat que cridarà els alcaldes independentistes a la Generalitat per articular una “resposta de país com la del primer i el tres d’octubre“. El president de la Generalitat ha lloat la figura de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, de qui ha destacat la seva capacitat de parlar amb tothom. “Sempre et donava la mà, no com d’altres”, ha ironitzat en relació al gest afressiu de Manuel Valls d’aquest dissabte quan es va negar a saludar-lo.

Torra ho ha dit des d’Amer, el poble del president Carles Puigdemont, on ha assistit al ‘Dinar groc’. A l’acte també hi han participat la diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs, l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, la periodista Bea Talegón i l’advocat Gonzalo Boye.

“No hem improvisat. No és una aventura, és un projecte polític. I ara s’hi han sumat tres grans aliats: Marchena, la JEC i Llarena, perquè estan fent el que esperàvem. Tenim la raó i sabem com la lluitarem”, ha dit Boye als presents, entre els aplaudiments del públic.