TORRA IMPUGNA EL TSJC I L’ACUSA DE “MANCA DE RIGOR “

El president de la Generalitat, Quim Torra, impugnarà la resolució judicial del TSJC per la que el cita a judici oral el proper 25 i 26 de maig. A través d’un comunicat, Torra acusa el Tribunal de tenir “pressa”. De fet, ho qualifica de “celeritat interessada de la Justícia” per la velocitat dels tràmits processals. En aquesta línia poda en qüestió la rigorositat del Tribunal per les dades de les interlocutòries.

“Podem comprovar que la pressa del tribunal per resoldre el cas del president Torra és absoluta”, avisa el comunicat. “Considerem que som davant d’un assenyalament marcadament precipitat, cosa que es reflecteix en el fet que s’ha acordat la data del judici oral (31 de juliol de 2019) amb data prèvia a la interlocutòria d’admissió i denegació de proves (2 de setembre de 2019)”. Una errada que la defensa de Torra considera contrari a allò que marca l’article 785.2 de la Llei d’enjudiciament criminal. Per Torra, és una “irregularitat” que “posa en dubte aquesta imparcialitat”. “És per això que la defensa exercirà les accions legals pertinents contra aquest error processal que demostra que la pressa és enemiga del rigor”, avisa.

Per altra banda, en el comunicat també avisa que l’assenyalament del judici oral fa que les sessions previstes els dies 25 i 26 de setembre coincideixin amb un assenyalament anterior de l’advocat defensor, en una causa amb un pres (que és preferent).

També remarca que la vista coincideix amb el ple del Parlament de Catalunya – previst pels grups parlamentaris en Junta de Portaveus- en el qual es preveu fer el Debat sobre l’orientació política general del Govern (tal com indica l’article 154 del Reglament del Parlament de Catalunya. En la mateixa línia, el vicepresident primer del Parlament Josep Costa, minuts abans de la difusió del comunicat ja advertia que el calendari de sessions estava aprovat i que el primer ple previst coincidia amb el judici. Amb aquests dos arguments, Torra insinua que en el seu recurs en demanarà la suspensió de vista.
Informa:ELMON.CAT (1-9-2019)

451 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: