TORRA IMPUGNA EL TSJC I L’ACUSA DE “MANCA DE RIGOR “

El president de la Generalitat, Quim Torra, impugnarĂ  la resoluciĂł judicial del TSJC per la que el cita a judici oral el proper 25 i 26 de maig. A travĂ©s d’un comunicat, Torra acusa el Tribunal de tenir “pressa”. De fet, ho qualifica de “celeritat interessada de la JustĂ­cia” per la velocitat dels trĂ mits processals. En aquesta lĂ­nia poda en qĂŒestiĂł la rigorositat del Tribunal per les dades de les interlocutĂČries.

“Podem comprovar que la pressa del tribunal per resoldre el cas del president Torra Ă©s absoluta”, avisa el comunicat. “Considerem que som davant d’un assenyalament marcadament precipitat, cosa que es reflecteix en el fet que s’ha acordat la data del judici oral (31 de juliol de 2019) amb data prĂšvia a la interlocutĂČria d’admissiĂł i denegaciĂł de proves (2 de setembre de 2019)”. Una errada que la defensa de Torra considera contrari a allĂČ que marca l’article 785.2 de la Llei d’enjudiciament criminal. Per Torra, Ă©s una “irregularitat” que “posa en dubte aquesta imparcialitat”. “És per aixĂČ que la defensa exercirĂ  les accions legals pertinents contra aquest error processal que demostra que la pressa Ă©s enemiga del rigor”, avisa.

Per altra banda, en el comunicat tambĂ© avisa que l’assenyalament del judici oral fa que les sessions previstes els dies 25 i 26 de setembre coincideixin amb un assenyalament anterior de l’advocat defensor, en una causa amb un pres (que Ă©s preferent).

TambĂ© remarca que la vista coincideix amb el ple del Parlament de Catalunya – previst pels grups parlamentaris en Junta de Portaveus- en el qual es preveu fer el Debat sobre l’orientaciĂł polĂ­tica general del Govern (tal com indica l’article 154 del Reglament del Parlament de Catalunya. En la mateixa lĂ­nia, el vicepresident primer del Parlament Josep Costa, minuts abans de la difusiĂł del comunicat ja advertia que el calendari de sessions estava aprovat i que el primer ple previst coincidia amb el judici. Amb aquests dos arguments, Torra insinua que en el seu recurs en demanarĂ  la suspensiĂł de vista.
Informa:ELMON.CAT (1-9-2019)

375 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: