TORRA INSPIRA L’ESBORRANY QUE VOL SÁNCHEZ SOBRE EL CONFINAMENT

El nou esborrany de confinament que prepara el govern espanyol ja comença a detallar quines seran les activitats essencials, un pas necessari per aturar tota la resta de feina, segons informa la Cadena Ser. L’esborrany està clarament inspirat en les mesures de confinament total que va proposar el president Quim Torra fa dues setmanes, i que el president Pedro Sánchez no va acceptar. Tot indica que finalment es prendran amb 15 dies de retard, i amb les conseqüències sanitàries que això pot tenir en la crisi del coronavirus.

Segons la Cadena Ser, el govern del PSOE i Podemos prepara una ordre del Ministeri d’Indústria que restringeix les anomenades “activitats essencials o d’especial consideració”. Es tracta d’una ordre ministerial de 8 folis que, si arriba a aplicar-se, suposarà, a la pràctica, el tancament d’activitats obertes a dia d’avui, entre elles indústria, construcció i fàbriques.

L’ordre ja està redactada com a “esborrany” i, segons fonts de l’executiu, només mantindria oberts tres sectors d’activitat essencials en el sector primari i secundari:

-Cultius, pesca, ramaderia, agricultura i altres branques del sector primari.

-Tèxtils i roba de treball, és a dir, la que s’orienta a la protecció dels sanitaris.

-Fabricació de productes químics farmacèutics o equips que puguin servir per al subministrament mèdic o terapèutic.

En total, són 51 les excepcions que es contemplen. La resta d’activitats haurien de tancar per limitar encara més el contacte en fàbriques i llocs de treball. El document se centra en l’activitat industrial.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2020)

271 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: