TORRA LAMENTA LA “MALAGUANYADA ” RATAFIA QUE VA REGALAR A S√ĀNCHEZ

El president Quim Torra ha estat nomenat avui fill adoptiu de Santa Coloma de Farners. Durant l’acte, Torra ha aprofitat per enlla√ßar an√®cdotes dels √ļltims anys, inclosa l’ampolla de ratafia, un licor t√≠pic de la localitat, que li va regalar al president espanyol Pedro S√°nchez i de la qual ha dit, ir√≤nicament, que va ser “malaguanyada”.

Un regal durant una reunió a la Moncloa

Els fets es remunten a l’any 2018, concretament al mes de juliol. El president del Govern va entrevistar-se amb el l√≠der de l’executiu espanyol a la Moncloa amb tres regals sota el bra√ß: una ampolla de ratafia Corriol i dos llibres: Aran, un pa√≠s, de Francesc Tur i J√®p de Montoya; Imago Cataloniae, un compendi de mapes sobre Catalunya des de l’edat mitjana.

Per Torra, el beuratge tenia un significat especial, “la ratafia ens uneix, ens diverteix i √©s part de nosaltres mateixos”. Va explicar que l’avi del seu avi ja feia ratafia i que aquesta beguda es destil¬∑la “per recordar d‚Äôon venim”. √Čs per aquesta ra√≥ que va assegurar que produir-la √©s com cuidar el pa√≠s, vetllar pel seu paisatge i les seves tradicions.

Un obsequi “malaguanyat”

Poc menys de tres anys despr√©s, per√≤, el president inhabilitat pel Tribunal Suprem considera que aquest obsequi no va servir de res. “Malaguanyada ampolla de ratafia”, ha dit.
Borràs ha acompanyat Torra

La presidenta del Parlament, Laura Borr√†s, ha acompanyat Quim Torra en aquest acte a l’Auditori de Santa Coloma de Farners.

All√†, Borr√†s ha expressat que considera que la de Torra ha estat “la presid√®ncia segurament m√©s dif√≠cil” i ha recordat des de l’empresonament dels l√≠ders independentistes a desastres meteorol√≤gics o la pand√®mia.

En aquestes circumst√†ncies, ha assegurat que ell “no s’ha mogut mai de la defensa de la independ√®ncia de Catalunya” i l’ha qualificat d'”un catalanista gran√≠tic, un patriota de pedra picada”.

“Hem de fer-ho junts”

D’altra banda, en plena negociaci√≥ per conformar Govern, la presidenta del Parlament ha citat unes paraules seves: “Ho podem fer i podem fer-ho b√©, per√≤ hem de fer-ho junts”.

Borr√†s ha recordat aquella afirmaci√≥ de Torra en el marc del proc√©s, que continuava amb la consideraci√≥ que s’havia passat del dret a decidir al d’autodeterminaci√≥.

“Si som, siguem. Fem-ho. A c√≥rrer com el vent i a v√®ncer l’impossible”, ha rememorat la presidenta d’aquell discurs, per manifestar-li a l’expresident: “Encara estem i tindrem presents els impossibles, perqu√® la hist√≤ria del moviment catalanista √©s una hist√≤ria honorable”.

Per la seva banda, el president ha agra√Įt a Laura Borr√†s que estigui al capdavant del Parlament representant els catalans “amb dignitat i fermesa”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2021)

165 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: