TORRA: ” LES COSTURES DE L’AUTONOMIA HAN REBENTAT EL PARLAMENT “

Torra a TV3, en 15 frases: ¬ęHem de tornar a l’ofensiva¬Ľ
El president inhabilitat defineix la seva legislatura com la “del dol” i demana als partits un acord previ a les eleccions per si l’independentisme supera el 50% en vots
per Naci√≥Digital , 4 d’octubre de 2020 a les 22:37 |

Quim Torra ha concedit aquest diumenge la primera entrevista des de la seva inhabilitaci√≥. El ja expresident de la Generalitat ha confessat que acaba la seva legislatura amb un “regust amarg” per no haver pogut anar “m√©s enll√†. Una legislatura que defineix com la “del dol”. Ha explicat que la causa per la pancarta no deixa de ser “una m√©s” que “a Europa guanyarem” i que tota la seva presid√®ncia ha servit per constatar que l’independentisme ha “d’estripar” les “costures de l’autonomia”. Tot seguit, el m√©s destacat de la conversa entre Torra i Vicent Sanchis, en 15 frases.

1. “Tinc el regust de no haver pogut anar m√©s enll√†. El moment era extremadament complex i la repressi√≥, ho hem de recon√®ixer, ens ha fet situar-nos a la defensiva”

2. “L’independentisme ha avan√ßat quan ha tingut un car√†cter ofensiu i s’ha marcat objectius conjunts. Hem de tornar a l’ofensiva”

3. “Si ho veiem en conjunt, aquesta [la de la pancarta] no deixa de ser una causa m√©s que a Europa, on sempre hem d’anar a buscar la just√≠cia, guanyarem”

4. “Les costures de l’autonomia han rebentat en el Parlament, que no √©s capa√ß de publicar les resolucions que aprova. Hem d’estripar aquestes costures”

5. “El que m√©s greu em va saber √©s quan em treuen l’esc√≥ de diputat. Ten√≠em uns acords que no es van complir”.

6. “En les properes eleccions l’independentisme ha de superar el 50% en vots per a una ruptura democr√†tica i desbordar el R√®gim del 78. Demano claredat als partits per tenir clar qu√® farem si aconseguim aquest 50%. L’acord ha d’arribar abans, no despr√©s”.

7. “Quin al¬∑licient t√© ara l’Estat per negociar amb nosaltres? Cap. Qu√® hi pot perdre? Res”.

8. “No m’ha decebut la gent de JxCat ni d’ERC. ‚ÄčAmb ERC hi ha hagut de tot. √Čs evident que hem tingut xocs. En aquest pa√≠s √©s molt dif√≠cils acordar temes”.

9. “Amb Pere Aragon√®s mantenim una relaci√≥ molt cordial. Ens ha salvat el gran sentit de l’humor que tenim”.

10. “En la situaci√≥ actual, no veia el sentit a desobeir la sent√®ncia del Suprem”.

11. “Junts per Catalunya no √©s Converg√®ncia”.

12. “El president Pujol em va trucar dues vegades durant la pand√®mia i li vaig agrair molt”.

13. “Durant els dies foscos de la pand√®mia, em desesperava dia rere dia. Sobretot, amb l’Estat. S√°nchez √©s un home atrapat entre interessos”.

14. “Madrid s’hauria d’haver tancat fa dues setmanes”.

15. “Crec que ser√© el president del coronavirus. Les meves seran unes mem√≤ries molt personals, no tan pol√≠tiques”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (5-10-2020)

141 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: