TORRA: ” MENTRE EL PARLAMENT NO DIGUI EL CONTRARI SERÉ DIPUTAT I PRESIDENT “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que convoqui demà dissabte un ple extraordinari per respondre a la JEC. “Mentre el Parlament no digui el contrari continuaré sent diputat i president”.

D’aquesta manera ha reaccionat a la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar-lo ordenant a la Junta Electoral Provincial que li retiri l’escó de diputat. Fonts de Presidència argumenten que aquesta decisió xoca directament amb l’Estatut, que només preveu el cessament del president en cas de sentència ferma. Així, aquestes fonts defensen que la JEC li pot retirar la condició de diputat, però no la de cap de l’executiu català.

El cap de l’executiu català ha fet una declaració institucional solemne després de reunir el Consell Executiu de forma extraordinària, que ha durat escassament mitja hora. Hi eren presents tots els consellers. La decisió de la JEC d’apartar Torra i també el líder d’ERC, Oriol Junqueras, d’eurodiputat arriba en un moment clau per la política espanyola: es produeix just després del pacte entre ERC i el PSOE i poques hores abans que comenci el debat d’investidura de Pedro Sánchez. De fet, demà l’executiva d’Esquerra té previst reunir-se de forma extraordinària per valorar els efectes de la decisió de la Junta i també ho farà el grup parlamentari de Junts per Catalunya.

El president entrega la pancarta del llaç groc als manifestants
Mentre es produïa la reunió del consell executiu, s’han aplegat centenars de persones convocades per les entitats sobiranistes per protestar contra la inhabilitació del president. Un cop acabada la reunió del Govern, el cap de l’executiu català ha sortit del Palau de la Generalitat -on ara hi ha una pancarta a favor de la llibertat d’expressió- per entregar el llaç groc que ha propiciat la seva inhabilitació als manifestants.
Abans d’aquest acte,milers de persones s’havien congregat a la plaça de Sant Jaume,convocats per l’ANC.La presidenta Paluzie ha pronunciat un discurs molt apassionat en què ha advertit dels perills de donar suport al PSOE.També ha dit que vetllaran perquè el president Torra pugui acabar el seu mandat.

205 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: