TORRA: ” NO TINC CAP INTENCIÓ DE CONVOCAR ELECCIONS QUAN ARRIBIN LES SENTÈNCIES “

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura en una entrevista al diari ‘Público’ que no té “cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències”. Torra, que diu “estar al servei d’aquest país” fins que arribi “la República independent de Catalunya”, afirma que cal una “resposta unitària i col·lectiva” a la sentència del judici de l’1-O que passi per “tornar a exercir el dret a l’autodeterminació”.

“L’acord pel que treballo i treballaré infatigablement cada dia fins a les sentències és aquest”, assegura. Segons Torra, la resposta ha de ser “unitària, plural i ferma”, passar pel Parlament i “basar-se en el principi democràtic” i en “exercir tots els drets negats”.

A l’entrevista, Torra admet que cal fer “autocrítica col·lectiva” davant de la situació entre partits a Catalunya, però demana “posar en valor” que malgrat “les contradiccions” el “govern segueix aquí”.

Torra acusa el ministre espanyol d’Exteriors en funcionis, Josep Borrell, de ser “un dels grans piròmans de la vida política” i condemna com un “escàndol internacional” que fes seguiment de delegats catalans i polítics internacionals a Europa.

Pel que fa a les negociacions per formar un govern espanyol, Torra reitera que no donaran un “xec en blanc” a Pedro Sánchez i lamenta no conèixer la proposta del líder del PSOE per Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-7-2019)

387 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: