TORRA PLANTA CARA A L’ESTAT DAVANT EL SEGON JUDICI PER LA PANCARTA DE SUPORT ALS PRESOS POLÍTICS

El president de la Generalitat Quim Torra, inhabilitat pel Tribunal Suprem espanyol, ha replicat la magistrada del jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona que l’ha deixat a un pas del seu segon judici per desobediència a resolucions judicials, arran de la pancarta de suport als presos polítics penjada al Palau de la Generalitat. En una nota de premsa de la seva oficina d’expresident, Torra respon els termes de la jutge, María Antonia Coscollola, que identifica l’acció de l’expresident com a “contumaç rebel·lia“: “Si això vol dir tornar-hi un cop i un altre plantant-se davant l’estat en defensa dels drets fonamentals dels catalans, l’acusació és correcta.” A més, Torra ha alertat que la justícia espanyola “s’ha acostumat a intervenir en els afers propis de la política”.

Torra considera que aquest “nou pas repressiu contra la llibertat d’expressió i contra els drets civils més elementals demostra la voluntat de marcar l’agenda política i el calendari per part del poder judicial”. A més, subratlla que “queda força evidenciada la sintonia entre la fiscalia i l’extrema dreta que continua exercint d’acusació popular en les persecucions contra els independentistes”.

La magistrada dóna per finalitzada la instrucció contra Torra i ara dóna deu dies a les parts perquè presentin els escrits d’acusació i defensa. Aquest nou procediment judicial va ser impulsat per l’entitat Impulso Ciudadano. En la seva resolució, el jutjat constata que la conducta de l’investigat “demostra indiciàriament una contumaç rebel·lia enfront d’allò ordenat” pel TSJC el 19 de setembre del 2019, que va donar-li 48 hores perquè retirés la pancarta.

Segons la magistrada, es va produir presumptament per part de l’investigat una “falta d’acatament” de la resolució judicial. Pel que fa als fets del 3 de gener del 2020, quan algú va tornar a col·locar de nou una pancarta, la resolució conclou que no s’ha pogut determinar la persona o persones que la van tornar a penjar ni tampoc si en aquesta nova acció hi va participar d’alguna forma l’expresident. Torra ja va ser inhabilitat, precisament, per no retirar aquesta pancarta en campanya electoral.
Informa:VILAWEB.CAT (5-1-2021)

248 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: